KULTURMARXISM. Regeringen har utsett Anna Carlstedt till ny ”samordnare mot våldsbejakande extremism”. Under sin första dag på jobbet meddelade hon att det finns en ”växelverkan” mellan så kallade högerextremister och jihadister.

Från ordförande i Röda korset till orwellianska uppdrag åt regimen - Anna Carlstedt blir ny "samordnare mot våldsbejakande extremism".

Från ordförande i Röda korset till orwellianska uppdrag åt regimen – Anna Carlstedt blir ny ”samordnare mot våldsbejakande extremism”.

Under en pressträff på Rosenbad idag meddelade kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke att regeringen har utsett Anna Carlstedt till ny ”nationell samordnare mot våldsbejakande extremism”.

Rent formellt tillträder hon sin post den 1 januari men redan idag bjöd hon media på några analyser och teorier kring Sveriges problem med extremism. I en intervju med Sveriges radio fick hon frågan om vad hon tror är anledningen till att Sverige har skickat flest jihadister per capita till Irak och Syrien, varpå hon svarade:

— Jag tror att, ehm (paus), det är ehm, det är ju flera olika typer av extremism som har fått en grogrund och det vi ser också är att det finns en växelverkan mellan dem. Det är sant att den islamistiska extremismen växer men det gör också den högerextremistiska vit makt-rörelsen…

Programledaren avbröt då Carlstedt och frågade ifall hon verkligen menar att ”vit makt-rörelsens” tillväxt gör människor mer benägna att ansluta sig till terrorgrupper och bege sig ut på jihad. Detta förnekade hon dock, varpå hon fortsatte att antyda exakt samma sak när hon utvecklade svaret.

— Nej det jag säger är att det finns en växelverkan mellan de här två rörelserna därför att samhället blir mer och mer polariserat. Det här som jag sa nyss, att vi ser en ökad extremism, och också… vi ser väldigt mycket hot och hat mot exempelvis förtroendevalda och mot tjänstemän och andra. Att det är något som finns i Sverige och vi ser det i många andra länder, förklarade den nyutnämnda samordnaren.

Intervjun har under dagen diskuterats flitigt bland sociala medier och många har ställt sig undrande kring vad Carlstedt riktigt menar med sin teori om ”växelverkan” och sin ovilja att diskutera problemen med islam utan att föra in diskussionen på den så kallade vit makt-miljön.

I en ledare i Svenska dagbladet skriver Linda Nordlund:

Framgång förutsätter att Carlstedt talar klarspråk. I alla intervjuer jag läst beskriver hon extremister som ”vänster och höger, alla religioner”. Förtroendet lär utebli om Carlstedt framhärdar i att inte nämna jihadism vid namn.

Även SvD:s ledarskribent Ivar Arpi är kritisk till Carlstedt och skriver på Twitter:

Nya samordnaren mot våldsbejakande extremism antydde nyss i Studio Ett att vit makt-rörelsen gör att jihadister reser till Syrien. Jösses.

Söker man på ”Carlstedt” på Twitter får man i skrivande stund, förutom Carlstedts egna ord att hon är ”trygg i all min erfarenhet av att leda samverkan och i all expertis som finns hos mina medarbetare och i våra nätverk”, mest kommentarer i stil med:

Med Anna Carlstedt som samordnare mot våldsbejakande extremism behöver Sverige inga terrorister.

Går det att överklaga tillsättningen av Anna Carlstedt? Regeringen tar verkligen inte extremismen på allvar…

Att även samordnare Anna Carlstedt relativiserar islamismens terror visar på regeringens skräck för islamisterna man importerat.
….
* Mona Sahlin * Hillevi Engström * Anna Carlstedt. Jag tror helt enkelt regeringen inte VILL ha någon med kunskaper som gräver för djupt.

Det var alliansregeringen som sommaren 2014 skapade det orwellianska uppdraget ”nationell samordnare för våldsbejakande extremism” åt den ökända och svenskfientliga folkförrädaren Mona Sahlin, vilket skulle vara under fyra år. Redan då ifrågasatte många varför man tillsatte en välmeriterad ”antirasist” att jaga nationella som svar på svenskarnas oro inför den rapporterade radikaliseringen av landets växande muslimska befolkning.

Inledningsvis var det tänkt att Mona Sahlin skulle samordna mot extremism.

Inledningsvis var det tänkt att Mona Sahlin skulle samordna mot extremism.

Efter att Sahlins korruption plötsligt avslöjades av regimmedia tvingades hon dock att avgå och efterträddes då av Hillevi Engström. Engström meddelade dock efter endast fyra månader som ”samordnare” att hon inte ”kände sig färdig” som kommundirektör i Upplands Väsby och att hon därför tänkte avgå i förtid även hon, vilket skapade den vakans som föranledde utnämningen av Anna Carlstedt.

Carlstedts tidigare erfarenhet i ämnet innefattar bland annat hennes tidigare ordförandeskap för Röda korset. Där ansvarade hon för deras hårt kritiserade ”hjälptelefon” för ”högerextremism, vänsterextremism, de autonoma och de som uppfattar att de tillhör någon religion”.  Kritiken gick inledningsvis ut på att att de inte ens nämnde islamism i verksamhetsbeskrivningen. När stödtelefonen varit igång under en tid visade sig att ingen ringde och när journalister efter det började testa att ringa visade sig även att ingen svarade.

Källor:
Ny samordnarde mot våldsam extremism
Anna Carlstedt ny samordnare mot extremism
Nya samordnaren mot våldsbejakande extremism om jihadister: Växelverkan med vit makt-rörelsen
Hjälptelefon utan effekt


  • Publicerad:
    2016-12-21 00:45