BROTT. Den åsiktsregistrerande organisationen Expos högprofilerade styrelseledamot, Mona Sahlin, riskerar upp till två års fängelse för grovt osant intygande. Detta efter att det framkommit att hon skrivit ut ett falskt arbetsgivarintyg åt en anställd som ville köpa en lyxlägenhet i Saltsjöbaden.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, Mona Sahlin, blivit påkommen med att ha skrivit ett falskt arbetsgivarintyg åt en före detta anställd.

Sahlin ska ha ljugit om en anställds lön så att denne skulle kunna köpa en exklusiv bostadsrätt på Solsidan i Saltsjöbaden för 10 000 000 kr. Det rör sig om en man som tidigare varit anställd av Säpo och där bland annat arbetat som livvakt åt Sahlin som hon förra året rekryterade till sin arbetsgrupp.

Åklagaren Anders Jakobsson, vid särskilda åklagarkammaren, har nu inlett en förundersökning om osant intygande alternativt grovt osant intygande. Åklagarmyndighetens informationsdirektör Karin Rosander säger dock att det inte finns någon skäligen misstänkt i dagsläget.

Både Mona Sahlin och den tidigare livvakten riskerar nu fängelse för bruk av osann urkund respektive osant intygande. Då brottet för Sahlins del innefattar missbruk av tjänsteställning betecknas det som grovt, och hon riskerar därför fängelse i upp till två år enligt bestämmelserna i brottsbalken.

Källor:
Mona Sahlin riskerar dömas till fängelse för falskt intyg
Åklagaren berättar om utredningen om Sahlin


  • Publicerad:
    2016-05-06 08:00