SKANDAL. Efter att skandalerna kring Mona Sahlin avlöst varandra, avgår hon nu från sitt arbete i styrelsen för Systembolaget. Detta efter att det avslöjats att hon fifflat med flera intyg till sin före detta livvakt.

mona systembolaget vin avgår fylla

Mona Sahlin har tidigare avslöjats med att ha skrivit falska löneintyg till sin före detta livvakt. I samband med de första avslöjandena avgick fifflar-Måna som ansvarig för Nationella samordnaren för extremism, men fick till en början sitta kvar på två arvoderade styrelseuppdrag och ett ideellt. Hon fick då stöd av folkhälsoministern Gabriel Wikström (S), genom hans pressekreterare Helena Paues som sa att inga ändringar i styrelsen skulle göras.

Efter avslöjandet om ytterligare ett falskt intyg till hennes före detta livvakt, har dock Sahlin genom mejl till expeditionschefen avsagt sig från sitt uppdrag hos Systembolaget. Detta till trots så låter hälsominister Wikström hälsa att Sahlin gjort ett mycket förtjänstfullt arbete för Systembolagets styrelse.

Det har tidigare rapporterats att Sahlin haft väldigt dålig närvaro vid Systembolagets styrelsemöten. Hon har trots detta inkasserat en lön på 100 000 kr per år för sitt ”förtjänstfulla” arbete för det statliga Systembolaget.

Källa:
Mona Sahlin lämnar nu styrelsen för Systembolaget efter att skandalerna kring henne växer


  • Publicerad:
    2016-05-12 23:55