INRIKES. Våldet i landet kan öka om Systembolaget får ha öppet på söndagarna, befarar socialminister Lena Hallgren (S) i ett inlägg på Twitter.

Socialminister Lena Hallgren (S) befarar att söndagsöppet på Systembolaget kan leda till ökat våld i samhället.

I fredags föreslog Moderaternas partiledning att Systembolaget ska ha öppet även på söndagarna.

— Jag tycker att det är rimligt att människor själva får bestämma när i veckan man ska köpa alkohol. Det är i grund och botten vår utgångspunkt, sa Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer.

Förslaget har diskuterats flitigt i sociala medier där många anser att det är en icke-fråga och att det finns allvarligare samhällsproblem att ta itu med.

Socialminister Lena Hallgren (S) är även hon kritisk då hon befarar att söndagsöppet på Systembolaget kan skapa ett våldsamt samhälle.

”Systembolaget ska hålla en mycket hög servicenivå med ett brett utbud och butiker över hela landet men söndagsöppet riskerar att leda till ett ökat antal våldsbrott och försämrad folkhälsa. Vi är inte beredda att ta den risken”, skrev hon på Twitter.

Många har ifrågasatt hennes yttrande och någon ironiserade över om de senaste skjutningarna har kunnat kopplas till Systembolagets öppettider.

Källor:
Regeringen skyller våldet på Systembolaget
M-ledningen vill ha söndagsöppet på Systemet


  • Publicerad:
    2019-09-16 23:15