SVERIGE. Mona Sahlin vägrar att uppge varför hon förlängde ett besök i USA i två dagar på skattebetalarnas bekostnad.

Mona Sahlin

Det var under tiden som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism som Mona Sahlin besökte USA på skattebetalarnas bekostnad. När besöket var över och Sahlin skulle åka hem valde hon dock istället att stanna kvar i USA och där bo på lyxhotell och gå och se en MMA-match med Alexander ”The Mauler” Gustafsson tillsammans med sin livvakt.

Både Sahlin och livvakten tog ut traktamente för den förlängda tiden i USA, vilket ifrågasatts då Sahlin tagit betalt för både lördag och söndag fast hon dels påstått att hon bara hade möte under lördagen och dels i en annan version påstått att hon inte hade några möten alls under lördag eller söndag.

Sammanlagt har Sahlin uppgett fyra olika versioner om hur hon arbetade under besöket i USA. Sahlin påstår i sin senaste version att hon har haft tidigare ej officiellt nämnda ”möten” under de två dagarna men kan inte berätta med vilka personer hon haft möten. Hon hävdar att hon träffat väldigt anonyma och hemliga personer som är ”aktivister i det syriska muslimska samhället” och inte kan namnges till svenska myndigheter då de fruktar för sina liv.

Detta är den senaste i raden av konstigheter som uppdagats kring Mona Sahlin som för närvarande är delgiven misstanke om brott beträffande tre fall av osant intygande. Vidare anser Thorsten Cars, docent och expert på korruptionslagstiftning, att en åklagare bör titta på ett fall där Sahlin skrev ett intyg åt den misshandelsdömde kampsportaren Alexander Gustafsson så att denne skulle få visum i USA. Samtidigt som Sahlin skrev det intyget fick hon biljetter värda tusentals kronor till en MMA-match i Sverige, vilket kan misstänkas vara en muta.

Källa:
Sahlins fyra olika svar om lyxresan till USA


  • Publicerad:
    2016-11-02 11:20