INRIKES. Mona Sahlin erkänner sig skyldig till brott efter att hon har skrivit ett falskt intyg till sin tidigare livvakt. I och med erkännandet kommer Sahlin att slippa rättegång och istället att få ett strafföreläggande.

Fifflar-Mona erkänner brott och slipper därmed rättegång.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur den tidigare nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, Mona Sahlin, avgick efter att hon blev påkommen med att ljuga om en anställds lön för att hjälpa denne att köpa en lyxvilla för tio miljoner kronor.

Åtal väcktes mot Sahlin som var misstänkt för att ha skrivit ett falskt intyg till sin tidigare livvakt och nu har den tidigare socialdemokratiska partiledaren erkänt brott. I och med att Sahlin har erkänt brott kommer hon att slippa en rättegång.

— Hon erkänner och i och med det kommer saken avslutas med ett strafföreläggande. Det blir ingen rättegång utan ett bötesbelopp, säger Sahlins advokat Claes Borgström.

Tidigare under måndagen meddelade även Sahlins före detta livvakt att han erkänner sig skyldig till brukande av osann urkund.

Åklagare Anders Jakobsson väntas nu utfärda ett strafföreläggande som Mona Sahlin sedan ska godkänna. Ett beslut i ärendet väntas komma i månadsskiftet februari-mars.

Källa:
Mona Sahlin erkänner brott


  • Publicerad:
    2017-02-21 13:40