FAKE NEWS. Demokratiminister Alice Bah Kuhnke försöker just nu att slussa in IS-terrorister i det svenska samhället. Som exempel på vilken bra idé det är har hon angett Umeå, där kommunen och de återvändande IS-terroristerna ska ha ett väldigt bra samarbete. Men Umeå kommun förnekar nu att några terrorister återvänt till Umeå och demokratiministern anklagas för Fake News. Detta rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

Upprepade gånger har etablissemangsmedia i Sverige demoniserat Syriens president Bashar al-Assad och skönmålat de islamistiska terrorister som åkt till Syrien för att hugga huvudet av kristna och etniskt rensa alla som inte följt deras egen variant av sunni-islam.

Terroristerna fick till och med bidrag från den svenska regeringen. Pengarna skickade regeringen till al-Qaida, med motiveringen att bara de kunde dela ut gåvorna till folket och till privatägda hjälporganisationer, så kallade NGO:s.

Den mediala och statliga propagandan fick till följd att många islamister i Sverige åkte till Syrien för att kriga mot Assad. En del som åkte för att kriga anslöt sig till Islamiska staten, som då mest var känd för sina massavrättningar. Filmer som IS lade upp på Youtube visade hur maskerade terrorister avrättade hundratals människor åt gången och kastade ned dem i floden Eufrat.

Men efter att Ryssland anfallit Islamiska staten och andra islamistgrupper i Syrien har många terrorister tappat tron på kampen i Syrien. Därför återvänder nu många till Sverige, och tycker att Sverige har ett ansvar att försörja dem, eftersom de upplever sig ha agerat i enlighet med de svenska makthavarnas vilja.

Svenska makthavare, med den brottsmisstänkta nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism Mona Sahlin och Miljöpartiets demokratiminister Alice Bah Kuhnke i spetsen har gjort sitt bästa för att ta ansvar för de återvändande terroristerna och försöka integrera dem i det nya Sverige.

SÄPO påstår att det finns minst 150 återvändande terrorister i Sverige och säger att dessa är det största hotet i Sverige mot demokratin.

Det är med bakgrund av detta som demokratiministern nu vill motivera regeringens politik med att integration av terroristerna har fungerat väl i Umeå. Terroristerna ska där ha gjort sig hemmastadda och det ”fungerar väldigt väl”.

— Det finns kommuner där det fungerar väldigt väl, Umeå är ett exempel, säger Bah Kuhnke.

Men i Umeå förnekas framgångssagan med de återvändande terroristerna:

— Vi har inte haft några konkreta fall, säger Seth Åberg som är Umeå kommuns ansvarige för arbetet mot våldsbejakande extremism.

Enligt Bah Kuhnke är källan till hennes falska uppgifter den nationella samordnaren mot våldbejakande extremism. Varför extremismsamordnaren sprider ut falska uppgifter om lättintegrerade IS-terrorister är oklart, men sannolikt beror det på regeringens politik där man inte vill fängsla terroristerna utan ha dem ute i samhället.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2017-03-14 08:15