DEKADENS. Kulturminister Alice Bah Kuhnke meddelade nyligen i en intervju att hon med hjälp av ”konst och kultur” vill bekämpa ”trångsynthet och extremism”.

Kulturministern propagerar för ”konst mot högerextremism” samtidigt som en judisk ockultist med kopplingar till misstänkta pedofilringar bland Washingtons elit ställer ut i Stockholm.

Sveriges kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke besökte nyligen Mittmedias Sundsvalls Tidning (ST) för att diskutera journalistik och mediepolitik. Detta är tydligen en del i en ”politisk turné” som hon just nu genomför i Västernorrland.

I en intervju med en journalist från ST:s kulturredaktion diskuterade Bah Kuhnke statlig finansiering av kultur och på fråga om vad man ska göra åt att ”högerextremister är negativa till finkultur” svarade kulturministern:

— Jag tror att svaret mot trångsynthet och svaret mot en vilja att dela upp människor i fack och begränsa människors liv och möjligheter, det är mer kultur och mer konst. Då handlar det om att vi politiker måste våga prioritera konsten.

Till de som ifrågasätter statlig finansiering av modern ”konst” svarar Bah Kuhnke:

— Varför ska vi inte investera i människor? Varför ska inte våra gemensamma medel också gå till det som underhåller oss och får oss att reflektera? Kan det putta oss lite över kanten så kan vi till och med bli helt andra människor. Så kan det vara, det kan kulturen bidra till. Så därför är ett av mina svar mot högerextremismen, mot all extremism, det är mer konst och mer kultur.

Samtidigt som kulturministern befinner sig i Västernorrland på ”turné” för att propagera för den dekadenta och marxistiska ”kulturen” som staten understödjer så ställer den pizzagate-kopplade judiska ockultisten och ”konstnären” Marina Abramović ut på Moderna museet i Stockholm.

Ifall detta är en del av kulturministerns kulturella kamp mot ”högerextremism” framgår dock inte.

Källa:
Kulturministern: ”Svaret till extremhögern är mer konst och mer kultur”


  • Publicerad:
    2017-03-18 13:20