DEKADENS. ”Konstnären” Marina Abramović, som blev världskänd i samband med Pizzagate-skandalen, ställer just nu ut på Moderna museet i Stockholm. En del av utställningen består av en man som ligger på golvet och skriker oavbrutet.

Marina Abramović.

Den så kallade performancekonstnären Marina Abramović ställer just nu ut på Moderna museet i Stockholm. Abramović har pekats ut som involverad i den så kallade Pizzagate-skandalen, då hennes namn dök upp i läckta e-mail från henne till Hillary Clintons tidigare kampanjchef John Podesta och hans bror Tony Podesta.

LÄS OCKSÅ: ”#Pizzagate – är makteliten i Washington inblandad i en pedofilring?

I ett av e-mailen skriver hon att hon ser framemot att bröderna Podesta ska komma hem till henne och delta i en så kallad spirit cooking-middag, vilket är ett ”konstverk” utformat som en slags satanistisk ritual. Kryptiska meddelanden som skrivs med blod på väggarna samt förtäring av blod, urin och sperma är exempel företeelser under en sådan ”middag”.

”Spirit cooking” tillsammans med bland annat Lady Gaga.

Utställningen i Stockholm går under namnet ”The Cleaner” och innehåller 120 av hennes mest kända performanceverk från de senaste 50 åren. Under fredagen genomfördes verket ”Freeing the Voice”. Detta bestod av en man som låg på golvet och skrek oavbrutet i över två timmar.

1975 genomförde Abramović ett ”konstverk” i Österrike som bestod av att dricka en liter vin, äta ett kilo honung och rista ett pentagram på magen med ett rakblad. Andra så kallade konstverk innehåller alltifrån kannibalism till självmutilering.

LÄS OCKSÅ: Intervju med ”Reality Calls”: ”Eliten använder barn för underhållning och tillfredsställelse”

Abramović är ursprungligen från Serbien och beskrevs fram tills nyligen som judisk på hennes engelska Wikipeida-artikel. Informationen finns dock fortsatt tillgänglig på en del andra språk, däribland danska.

I dag bor Abramović i New York där hon driver ett eget institut där hon bland annat undervisar i sin egen ”träningsform”, vilket kallas Abramović-metoden.

Nedan kan man se en video där Abramović beundrarinna Lady Gaga demonstrerar hennes ”träningsform”:

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.

Källor:
Tok abort tre ganger
Konst på Moderna museet


  • Publicerad:
    2017-03-17 23:10