UTRIKES. Den före detta amerikanske kongressledamoten och juden Anthony Weiner erkände under fredagen att han skickat flertalet sms med sexuellt innehåll till en femtonårig flicka under förra året.

Den demokratiske politikern Anthony Weiner har hamnat i ytterligare en sexskandal – denna gång med en femtonårig flicka.

Under fredagen erkände sig den före detta demokratiske kongressledamoten Anthony Weiner skyldig till att under förra året ha skickat ett antal sms med sexuellt innehåll till en femtonårig flicka. Efter erkännandet begärde hans fru Huma Abedin, som arbetat för Hillary Clinton, skilsmässa.

Weiner kommer nu att åtalas för brottet och tvingas dessutom att registrera sig som sexualbrottsling. Enligt federala åklagare kan straffet bli mellan 21 och 27 månader i fängelse för den judiske politikern. Weiner medgav under sitt erkännande att hans beteende är sjukligt och moraliskt felaktigt, och att han sedan sitt inträde i kongressen sökt uppmärksamhet från kvinnor han kommit i kontakt med via sociala medier.

Redan år 2011 rasade den första sexskandalen kring Weiner, då han skickat en bild på sitt könsorgan till en kvinna på Twitter. Skandalen ledde till att Weiner avgick som kongressledamot för sitt distrikt i New York. I samband med att Weiner ställde upp i New Yorks borgmästarval år 2013 blåste ännu en skandal upp, då det avslöjades att han skickat sexuellt laddade bilder till ett antal olika kvinnor.

Källa:
Ex-congressman Anthony Weiner pleads guilty to sexting case


  • Publicerad:
    2017-05-20 08:00