UTRIKES. Hillary Clinton har nu uttalat sina först ord om #Pizzagate. Clinton menar att det är ”falska nyheter” som hon varnar allmänheten för.

Att stå emot Hillary Clinton tycks vara förenat med vissa risker.

Nordfront har tidigare rapporterat kring John Podestas läckta e-mejl som tycks ha innehållit märkliga och ologiska hänvisningar till pizza och korv. Dessa mejl undersöktes sedan av nyfikna människor på internet som senare kunde fastslå att detta faktiskt var ett kodspråk för något helt annat.

Undersökningen ledde till upptäckten av Comet Ping Pong, en pizzarestaurang i Washington DC med intima förbindelser till det demokratiska partiet. Fallet om Podestas kryptiska e-mejl har fått namnet ”Pizzagate” och av media kallas det för ”falska nyheter”.

Under förra veckan ska en 28-årig beväpnad man med automatvapen ha gått in på restaurangen Comet Ping Pong. Minst ett skott avlossades men ingen ska ha kommit till skada och 28-åringen greps sedan av polisen.

Efter händelsen har Hillary Clinton, som förlorade det stora presidentvalet där Donald Trump valdes till USA:s nästa president, kommenterat fallet Pizzagate men hon påstår, precis som etablerad media, att avslöjandena kring de läckta e-mejlen är ”falska nyheter”.

— Det är nu tydligt att så kallade fejknyheter kan få konsekvenser i den riktiga världen. Det här handlar inte om politik eller partianda. Liv står på spel – vanliga människors liv. Människor som bara vill göra sitt jobb och bidra till samhället. Det är en fara som måste åtgärdas och åtgärdas snabbt, säger hon.

Om Clinton förnekar äktheten i Pizzagates avslöjanden för att hon själv har något att dölja är ännu okänt.

Källa:
’Lives Are At Risk,’ Hillary Clinton Warns Over Fake News, ’Pizzagate’


  • Publicerad:
    2016-12-09 13:00