USA. Nu har även amerikanska FBI gått ut och hävdat att Ryssland ligger bakom de så kallade cyberattackerna som påstås ha utförts för att Donald Trump skulle vinna höstens presidentval.

Efter att tidigare ha tvekat ställer sig nu FBI-chefen James Comey bakom CIA:s anklagelser mot Ryssland.

Efter att tidigare ha tvekat ställer sig nu FBI-chefen James Comey bakom CIA:s anklagelser mot Ryssland.

Under höstens amerikanska presidentvalrörelsen offentliggjorde Wikileaks flertalet mail tillhörande bland annat Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton och hennes kampanjledare John Podesta. Istället för att kommentera det stundtals skandalösa innehållet i mailen valde Clinton flertalet gånger att attackera Ryssland och hävda att de låg bakom ”cyberattacken” för att påverka valet till republikanen Donald Trumps fördel.

Efter att president Barack Obama gått ut och krävt en utredning i frågan, samtidigt som han sade sig vara säker på att Ryssland låg bakom attackerna, meddelade även underrättelsetjänsten CIA att de hade ”bevis” mot Ryssland.

På en presskonferens under fredagen sa även Obama indirekt att Rysslands president Vladimir Putin personligen är ansvarig för attackerna.

— Inte mycket händer i Ryssland utan att Vladimir Putin känner till det, sa Obama.

Trots att inga bevis hittills har presenterats mot Ryssland ställer sig även FBI bakom anklagelserna. Detta efter att FBI-chefen James Comey haft ett möte med USA:s Director of National Intelligence (DNI) James Clapper samt CIA-chefen John Brennan.

Exakt vad som framkom under mötet är oklart, men FBI har tidigare intagit en mer skeptisk hållning till anklagelserna och efterlyst avgörande bevisning i frågan. Ifall de bevis som CIA påstår sig ha kommer att offentliggöras eller ej återstår dock att se.

Tidigare förnekade dock Wikileaks grundare Julian Assange bestämt att Ryssland var deras källa när det gäller de läckta e-mailen. Den amerikanske diplomaten John Bolton har dessutom spekulerat i om det hela kan vara en false flag-attack från någon amerikansk underrättelsetjänst.

Andrew Anglin, som driver ”Amerikas mest tillförlitliga republikanska nyhetskälla” The Daily Stormer, menar att det faktum att både CIA och FBI ställer sig bakom anklagelserna mot Ryssland tyder på att de inte tror att Trump kommer att bli president. Detta då anklagelserna kan tolkas som en indirekt ogiltigförklaring av Trumps valseger samt det faktum att Trump själv vid flertalet tillfällen avfärdat anklagelserna som ”löjeväckande”.

Källa:
FBI Supports Kooky CIA Conspiracy Against Trump – RaHoWa Incoming?


  • Publicerad:
    2016-12-18 14:40