USA. Den amerikanska diplomaten John Bolton ifrågasätter i Fox News anklagelserna om att Ryssland ligger bakom ”cyberattackerna” som ledde till Hillary Clintons mailskandal. Han menar att det istället kan vara en false flag-attack från amerikanska underrättelsetjänster.

Den neokonservative diplomaten John Bolton tror inte att Ryssland ligger bakom "cyberattacker" mot USA.

Den neokonservative diplomaten John Bolton tror inte att Ryssland ligger bakom ”cyberattacker” mot USA.

John Bolton är en amerikansk republikan och diplomat som bland annat har varit FN-ambassadör mellan 2005 – 2006. Han utnämndes av den dåvarande presidenten George Bush och har alltid haft en tydlig neokonservativ profil och Daily Stormer beskriver honom som ”a neocon wackjob”.

Trots detta ifrågasatte han under söndagen i Fox News de anklagelser som förts fram mot Ryssland som gör gällande att de ligger bakom de så kallade cyberattacker gentemot USA för att påverka höstens presidentval.

Bolton menar vidare att det är mer troligt att attackerna handlar om en så kallade false flag-operation från USA. När han pressades av programledaren om exakt vem han tror ligger bakom istället så svarar han att han inte är säker men tillägger att amerikansk underrättelsetjänst har upplevt en betydande politisering under president Barack Obamas administration.

Detta kan tolkas som en hänvisning till CIA, som i helgen gick ut och påstod att det fanns spår som tydde på att Ryssland har varit inblandade i attackerna.

USA:s blivande president Donald Trump ifrågasatte även han CIA:s uttalande som han menar är ”löjligt” och att ”detta kommer från samma människor som påstod att Saddam Hussein hade massförstörelsevapen”.

Trump har under hela valrörelsen avfärdat anklagelserna mot Ryssland. Att en person som Bolton nu gör detsamma kan dock anses än mer spektakulärt. Så här kommenterar Daily Stormers Andrew Anglin saken:

Helt otroligt. Aldrig någonsin i hela mitt liv har jag trott att en högt uppsatt globalist och krigshetsare skulle gå ut och hävda att Ryssland blir oskyldigt anklagade av globalister och krigshetsare. Wow.

USA:s president Barack Obama gick i fredags ut och krävde en utredning om Rysslands inblandning i attackerna samt att denna måste vara färdig innan 20 januari då han avgår och Donald Trump tillträder som president.

Se inslaget från Fox News nedan:

Källor:
Neocon Whackjob John Bolton Comes Out in Defense of – Russia!
CIA finds Russia interfered to help Donald Trump win US election: reports
Donald Trump’s transition team dismisses CIA findings Russia attempted to influence US election in his favour


  • Publicerad:
    2016-12-12 14:45