UTRIKES. Under nyårsaftonen lovade Donald Trump i en intervju att han till veckan ska avslöja information om de så kallade cyberattackerna mot Demokraterna som motsäger etablissemangets påståenden om att Ryssland ligger bakom.

Iklädd smoking och med ett brett leende svarade Trump på reportrarnas frågor med sin hustru Melania.

Iklädd smoking och med ett brett leende svarade Trump på reportrarnas frågor med hustrun Melania vid sin sida.

I samband med ett nyårsfirande på en klubb i Palm Beach i Florida talade USA:s blivande president Donald Trump med några journalister. Trump diskuterade bland annat de påstådda cyberattackerna mot Demokraterna som enligt etablissemanget genomfördes av Ryssland för att påverka det amerikanska presidentvalet.

Trump har tidigare med väldigt starka ordalag avfärdat anklagelserna mot Ryssland som ”löjeväckande” och sa nu att det är orättvist med den ensidiga informationen som etablissemanget presenterar för det amerikanska folket.

Vidare hävdade Trump att han sitter på information som pekar bort från Ryssland och lovade även att återkomma med den.

— Jag vet dessutom saker som andra inte vet, så man kan aldrig vara säker. Ni kommer att få veta på tisdag eller onsdag, sa Trump.

Trump passade även på att bekräfta att han fortfarande kommer att bygga bra relationer med andra länder, även Kina och Ryssland.

Tidigare under dagen skrev Trump på Twitter att han önskade alla, inklusive sina fiender, ett gott nytt år.

Källa:
Trump questions claim of Russia hacking DNC, says he ‘knows things other people don’t’


  • Publicerad:
    2017-01-01 13:00