USA. Den nyvalde amerikanske presidenten Donald Trump kommer med hårda ord mot islamistiska terrorister efter måndagens terrorangrepp.

trump

Efter måndagens terrorangrepp i Turkiet, Tyskland och Schweiz har nu den nyvalde presidenten Donald Trump gått ut med hårda ord mot islamistiska terrorister.

— Idag erbjuder vi våra kondoleanser till nära och kära av Rysslands ambassadör till Turkiet Andrey Karlov som mördades av en radikal islamsk terrorist. Mordet på en ambassadör är ett brott mot alla regler för den civiliserade orden och måste fördömas universalt, sa Trump efter händelsen i Turkiet.

Hans kommentar kommer efter det första mordet på en rysk ambassadör på nästan ett århundrade. Ambassadören Andrey Karlov blev skjuten när han talade vid öppningen av en konstutställning i den turkiska huvudstaden Ankara. Mördaren, som sköts ihjäl av polisen, ska senare ha blivit identifierad som Mevlut Altintas som arbetade som polis i huvudstaden.

I en tillsynes orelaterad händelse som inträffade under samma dag körde en lastbil rätt igenom en folkmassa på en julmarknad i Berlin i Tyskland. Tolv personer avled och 50 personer skadades i det som tyska myndigheter bekräftat var en terrorattack.

tyskland

Trump kommenterade terrorattacken i Berlin strax efter händelsen:

— IS och andra islamistiska terrorister slaktar fler och fler kristna i sina samhällen och på platser för dyrkan som en del i sin globala jihad. Dessa terrorister och deras regionala och globala nätverk måste utrotas från jordens yta, ett uppdrag som vi kommer att genomföra med alla fredsälskande partners.

De nyvalde presidenten sammanfattade måndagen med följande Twitter-inlägg:

— Idag var det terrorangrepp i Turkiet, Schweiz och Tyskland, och det blir bara värre. Den civiliserade världen måste ändra tankesätt!

Källor:
Trump lashes out at ‘radical Islamists’ following murder of Russian envoy, Berlin truck attack
– Terroristene og deres regionale og globale nettverk må bli utryddet fra jordens overflate!


  • Publicerad:
    2016-12-21 19:25