USA. Den 16 januari ämnar nationalister i USA hålla en delvis beväpnad marsch i Whitefish i delstaten Montana i USA. Judar vill nu förbjuda marschen, där representanter från Hamas och iranska revolutionsgardet kommer att delta.

Bakgrunden till marschen är att nationalisten Richard Spencers mor sedan det amerikanska presidentvalet blivit trakasserad av judar, som krävt att hon ska ta avstånd från sin sons övertygelser. Som reaktion därpå har Andrew Anglin, som driver ”Alt-right”-tidningen The Daily Stormer, beslutat att anordna en nationalistisk marsch i Spencers hemstad Whitefish i Montana.

Marschen ska hållas den 16 januari och en tredjedel av de uppskattade tvåhundra demonstranterna ska vara beväpnade. Då marschen uttryckligen hålls mot judisk makt har det fått World Jewish Congress att reagera. Huvudmannen för organisationen Ronald S. Lauder säger att marschen utgör en fara för hela Amerika. Därmed är den livshotande och farlig och måste förbjudas.

Daily Stormer svarar dock att marschen är helt och hållet fredlig. Likväl har World Jewish Congress skickat ett krav till Montanas guvernör Steve Bullock, där de kräver att marschen förbjuds. Det är dock möjligt att demonstranterna kommer att få marschera med oladdade vapen.

Nationalistiska representanter från Frankrike, Storbritannien, Sverige och Tyskland kommer att delta i marschen. Därtill kommer personer från Hamas och iranska revolutionsgardet att hålla tal om sionismen.

Källa:
World Jewish Congress President Demands Montana Shut Down Stormer Nazi March on Whitefish!


  • Publicerad:
    2017-01-10 16:40