Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Richard Spencer kan komma att ställa upp i kongressval

Av Redaktionen, 2016-12-22
redaktionen@nordfront.se

MONTANA. Richard Spencer överväger att ställa upp i valet till kongressen i delstaten Montana.

Nationalisten Richard Spencer överväger att ställa upp i valet till kongressen i Montana om nuvarande kongressledamoten Ryan Zinke gör denna post vakant. Zinke har utnämnts till inrikesminister av Donald Trump men har ännu inte slutligen tackat ja till den nya tjänsten. Han har dock varit öppen med att han önskar en plats i Trumps regering och var en av de första republikanerna att stödja Trumps presidentvalskamapanj.

Om Zinke blir inrikesminister lämnas hans kongressplats öppen och då överväger Richard Spencer, själv bosatt i Montana, att ställa upp i valet. Grundaren av Alt Right-rörelsen och tankesmedjan National Policy Institute blev på allvar känd i amerikansk media förra månaden efter att ett fåtal personer gjorde en romersk hälsning under ett tal på en konferens som hans organisation arrangerade.

Den amerikanske nationalisten David Duke ställde i november upp i valet till senaten i delstaten Louisiana efter att en senator lämnat sin plats öppen på samma sätt. Efter att inledningsvis ha legat över 5 procent i mätningarna, och därmed erbjudits debatttid under direktsänd debatt, fick Duke slutligen 3 procent, och totalt 58 581 röster, i valet.

Källa:
Richard Spencer for Congress!


  • Publicerad:
    2016-12-22 08:50