CHUTZPAH. Den judiska före detta Pentagon-tjänstekvinnan Rosa Brooks uppmanade till militärkupp mot Donald Trump. Då hennes förslag mötte folkvrede har hon börjat klaga högljutt på ”antisemitism”.

Judinnan Rosa Brooks gillar inte president Donald Trump.

I en ledarartikel på den neokonservativa nättidningen foreignpolicy.com den 30 januari uppmanade judinnan Rosa Brooks till en militärkupp mot USA:s nytillträdde president Donald Trump. I ledarartikeln listar Brooks tre sätt på vilket man kan ”göra sig av med” Trump innan år 2020. Efter sina tre punkter nämner Brooks en fjärde möjlighet, en militärkupp, alternativt att militära ledare ordervägrar, eftersom det enligt Brooks finns en risk för ”vansinniga ordrar” från Trump.

Till skillnad från med gemene amerikan finns det skäl nog att misstänka att Brooks faktiskt besitter kapaciteten att i någorlunda utsträckning planera en statskupp mot Trump. Hon är en före detta tjänstekvinna från USA:s militärhögkvarter Pentagon, är gift med pensionerade Joseph Mauer, överste inom arméns specialstyrkor, samt arbetar för inflytelserika neokonservativa tankesmedjor med kopplingar till den judiske kapitalisten och vänsteraktivisten George Soros. Hon är dessutom dotter till den ökända kommunisten Barbara Ehrenreich och juden John Ehrenreich.

Efter ledarartikeln så haglade kritiken in. Vanliga människor kritiserade Brooks över sociala medier samt e-mail, vilket har lett till att Brooks nu gråter ut över radio och hävdar att en Alt-right lynchmobb utsätter henne för antisemitism.

Så här kommenterade hon saken foreignpolicy.com:

De antisemitiska klagomålen rann också in. En hemsida som kallas the ”Daily Stormer” noterade mörkt att jag är ”dottern till den ökände kommunisten Barbara Ehrenreich och juden John Ehrenreich,” och jag fick ett anonymt telefonsamtal från någon som informerade mig, med en hårresande hövlig ton, att han stödde en militärkupp ”för att döda alla judar”.

Källor:
Sedition: Jewish Ex-Pentagon Official Calls on Military to Overthrow Trump
Ex-Pentagon Official (((Rosa Brooks))) Suggests Military Coup, Then Claims to be Victim of “Anti-Semitism”
3 Ways to Get Rid of President Trump Before 2020
Journalist says she was the target of an ’alt-right’ lynch mob


  • Publicerad:
    2017-02-09 21:00