USA. Nu framkommer uppgifter om att Trump-administrationens kontroversiella uttalande på ”Förintelsens” minnesdag även föregicks av att man stoppade ett färdigskrivet uttalande som utmålade judar som särskilt utsatta ”offer”.

USA:s president fortsätter att förarga den judiska lobbyn.

I samband med ”Förintelsens” minnesdag kunde Nordfront rapportera om att Vita husets officiella uttalande dagen i ära, som USA:s president Donald Trump och hans administration låg bakom, fick utstå massiv kritik för att det inte ens nämnde judar eller antisemitism vid namn. Istället beskrev man ”Förintelsens” offer i mer generella och ”inkluderande” termer.

Nu visar det sig även att det amerikanska utrikesdepartementets ”särskilda sändebud för förintelsefrågor” redan hade förberett ett uttalande som i vanliga ordning utmålade judar som särskilt svårt lidande offer under ”Förintelsen”.

Detta uttalande stoppades dock av Trump-administrationen som trots hårda attacker från framförallt judiska lobbygrupper har vägrat att vika sig utan står fast vid att det var korrekt att inte upphöja judarnas påstådda lidande över alla andras.

Källa:
White House Blocked State Department Holocaust Day Statement That Mentioned Jews


  • Publicerad:
    2017-02-04 19:15