”FÖRINTELSEN”. Efter en tid på villovägar har ”arbeit macht frei”-skylten tillhörande det före detta arbetslägret i Dachau återvänt och kan nu fortsätta att tjäna som propagandaverktyg för ”Förintelsen”.

Grinden med tillhörande skylt är nu tillbaka i Dachau.

2014 stals grinden till koncentrationslägret utanför den tyska staden Dachau, som användes för att internera fångar och sätta dem i arbete under andra världskriget.

Många förfasades över skylten som sågs som ett hån mot ”Förintelsens” påstådda ”offer”. Detta trots att bluffhistorikerna bakom ”Förintelse”-myten aldrig har vågat hävda att några gasningar av människor skett i Dachau eller andra läger som inte ”undersöktes” och kontrollerades av sovjetiska trupper efter krigets slut.

Efter ett anonymt tips har skylten dock hittats i en lövhög i norska Bergen och har nu kunnat återföras för att fortsätta tjäna som ett monument över ”Förintelsen”.

Denna typ av skyltar var vanliga i Tyskland under 1900-talets tidigare del och så även i de tyska arbets- och interneringsläger som inrättades mot slutet av andra världskriget. Trots att skyltarna uppmanar till arbete används de i propagandabilder för att ”bevisa” att det inte var arbetsläger utan ”dödsläger” vars enda syfte var att systematiskt utrota människor.

Den mest kända ”arbeit-mach-frei”-skylten torde vara den i polska Auschwitz. Även den stals 2009 av bland annat moderaten Anders Högström som för detta dömdes till två år och åtta månaders fängelse i Polen.

Läs mer om ”Förintelse”-bluffen HÄR.

Källa:
Stulen ”naziskylt” tillbaka i koncentrationsläger


  • Publicerad:
    2017-02-23 12:00