INRIKES. Sverigedemokraterna i Umeå jämförde nyligen partiets situation, där media i det närmaste förföljer partiet och sprider en negativ bild av det, med Tysklands kritiska inställning mot judar under Tredje riket.

Ett förföljt parti?

Det är Sverigedemokraternas ordförande i Västerbotten, Petter Nilsson, som anser att gammelmedia i Sverige förföljer och kritiserar partiet. Medias behandling jämför han med den tyska så kallade judeförföljelsen under Tredje rikets tid.

— Vi snackar ju närmast det förtryck som var under 1930-talet, 1939-1945 i Tyskland, vi blir verkligen förtryckta i vissa mediers rapportering, säger han.

Uttalandet görs efter att partiet fått frågan från media om man är villiga ”att ta debatten” med vänsterextremister efter deras attack mot partiets möte på kulturhuset Väven i Umeå under torsdagen. Sverigedemokraterna fick då även frågan om varför partiet vägrat att svara på vissa frågor. Man ifrågasätter även Nilsson uttalande och undrar om man verkligen hört rätt.

— Nej, det är inte rätt tolkning, men däremot om man drar det till sin yttersta spets, om man tillåter teorin, förtrycker de faktiskt en grupp. Då blir det ju så. Att de förtrycker en grupp, det är ju inte det i dagsläget men det är dit vi är på väg, svarar Nilsson då.

Källa:
SD-politiker i Umeå jämför medias bevakning med förintelsen


  • Publicerad:
    2017-02-17 21:25