SVERIGEDEMOKRATERNA. I en intervju med statlig radio som sändes tidigare idag medger Jimmie Åkesson att han kan tänka sig ”släppa invandringspolitiken” bara han får tillgång till den politiska makt som Moderaterna just nu lockar med.

Redan i December uttryckte Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att han var beredd att i princip förutsättningslöst stödja en regering ledd av Moderaterna.

Nu går han ännu längre och bekräftar under en intervju med Sveriges Radio Ekot att han är beredd att helt ”släppa invandringspolitiken” och lämna den i händerna på Moderaterna och Socialdemokraterna, bara han får vara med och förhandla med en framtida moderatledd regering.

Bakgrunden till Åkessons förhoppningar om att få ta del av makten är Moderaternas nya ”hållning” vad gäller Sverigedemokraterna, som partiledaren Anna Kinberg Batra aviserade i januari.

Moderaterna vill alltså samarbeta med Sverigedemokraterna i mindre ”kontroversiella” frågor och samtidigt göra upp om invandringspolitiken med Socialdemokraterna.

Åkesson säger dock i intervjun att han inte tror att Moderaterna verkligen kommer att göra upp med Socialdemokraterna, men erkänner när han pressas i frågan att han även i ett sådant läge kommer att stödja en regering som leds av Kinberg Batra.

— Hypotetiskt är det klart att jag kan tänka mig att göra det, säger Åkesson.

Källa:
Jimmie Åkesson (SD) – är isoleringen bruten, på riktigt?


  • Publicerad:
    2017-02-04 18:30