NORRBOTTEN. På måndag besöker Sverigedemokraternas partiledare Gällivare för att hålla ett möte med lokala medlemmar. Fjällsjö Nyheter kan nu rapportera att den lokala lögnpressen nu gör gemensam sak med vänsterextremister som nu hotar att hindra besöket.

censur

Sverigedemokraterna i Gällivare har haft både medlemsmöten och årsmöten i Folkets hus lokaler. Problemen uppstod först när vänsterextrema och journalister uppmärksammade att Jimmy Åkesson skulle komma på besök. Då lyftes frågan från dessa om inte Folkets Hus politiska ledning kunde göra ett försök att hindra mötesfriheten.

— Det kan ju inte vara förankrat hos personalen på Folkets hus för vi har aldrig haft problem att hyra lokaler tidigare. Förrän nu, när Jimmie Åkesson skulle komma och de fick kritik, säger Paula Palmqvist som är ledamot i Kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna.

Tanken från vänsterextremister och journalister är att om inte Sverigedemokraterna kan ha några möten så hindras demokratin, så att ingen kan engagera sig i partiet – och i förlängningen inte heller rösta på det. Vilket extremisterna tycker är bra.

Enligt många vänsterextrema och journalister är Sverigedemokraterna ”ett olagligt parti som egentligen är förbjudet av FN”. Eftersom inte SÄPO, åklagare och polisen ingriper och stänger ned det ”olagliga” partiet ser sig vänsterextremisterna och journalisterna tvungna att själva ta till olagliga metoder för att stoppa partiet.

Det var inte länge sedan extremisterna låste in sig själva i sunkiga källarlokaler. Men nu styr de skolor, departement och åklagarväsenden. Något inte minst fallet med Julian Assange visar.

En av skolorna som tagits över av odemokratiska element är Sameskolan i Gällivare:

— Jag tycker att det är jätteviktigt att man inte bara accepterar Sverigedemokraterna för att dom är folkvalda, säger Annechatrin Brandén som är skolchef på Sameskolstyrelsen.

Varför just hennes uppenbart odemokratiska åsikter ska avgöra vilka politiska partier som är godkända och inte har hon inget svar på. ”Hennes” skola ägs ju och finansieras av samma skattebetalare som röstat in Sverigedemokraterna i riksdagen.

Sameskolan är en rasmedveten skola som ”välkomnar alla samiska barn att börja skolan hos oss”, och vem som egentligen är same avgörs genom rasbiologiska lagar som riksdagen i demokratisk ordning fattat beslut om. Men nu ifrågasätter allt fler om Sameskolan verkligen är så demokratisk.

Annat är det på Nordan som är Folkets Hus i Malmberget. Där är det istället socialdemokraten Mats Rantapääs åsikter som avgör. Och han har en demokratisk syn på saken:

– Är det ett riksdagsparti så tycker vi inte att vi kan neka dem, säger Mats Rantapää som är platschef på Nordan.

Inte heller på LKAB bryr man sig om de vänsterextrema försöken till sabotage av den demokratiska processen:

”LKAB ägs av svenska staten genom regeringens näringsdepartement och riksdagen kontrollerar regeringens arbete. Därför behandlar LKAB alla riksdagsledamöter lika och tar emot de ledamöter som vill besöka vår verksamhet och få information om företaget”, skriver ledningen i ett officiellt uttalande till hetsande journalister.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2017-01-19 12:45