Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

SD portas från hotell efter vänsterattack mot skola

Av Redaktionen, 2017-02-02
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Efter attacken mot det sverigedemokratiska mötet på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna meddelar nu Scandic i Luleå att de avbokat partiets årsmöte som skulle hållas på hotellet i mars.

Igår kunde Nordfront rapportera om att Rekarnegymnasiet i Eskilstuna attackerades av en pöbel bestående av vänsterextremister och rasfrämlingar. Pöbeln ville inskränka yttrandefriheten för Sverigedemokraterna och deras partiledare Jimmie Åkesson som höll ett möte på skolan i samband med hans Sverigeturné ”Träffa Jimmie”.

Attacken har nu lett till att Scandic i Luleå har avbokat Sverigedemokraterna i Norrbottens årsmöte som skulle hållas den 4 mars i hotellets lokaler, detta med hänvisning till ”säkerhetsskäl”.

SD Norrbottens distriktsordförande Robert Håkansson fick under förmiddagen ett samtal från hotellets vd Niclas Jonsson som framförallt hänvisade till vad han ”sett på TV” under gårdagskvällen som argument till avbokningen.

Trots detta vill inte Håkansson rikta någon kritik mot Niclas Jonsson eller Scandic i Luleå utan menar endast att ”det är tråkigt” att Scandic kände sig tvingande att avboka lokalerna.

Så sent som tidigare under gårdagen hade Håkansson tillsammans med distriktets trygghetssamordnare träffat Jonsson för att diskutera planeringen kring årsmötet.

— Vi ska ha ett vanligt årsmöte, det behövs i vanliga fall inga speciella säkerhetsarrangemang, förklarar Robert Håkansson till Norrbottens Kuriren.

I ett mail till samma tidning kommenterar Niclas Jonsson avbokningen med följande ord:

Generellt kommenterar vi inte enskilda gäster eller bokningar, det handlar om våra gästers säkerhet och respekt för deras integritet. I det här fallet kan jag säga att vi tackat nej till bokningen på grund av säkerhetsskäl. Jag kan inte gå närmare in på vilka det är men vi har gjort en samlad bedömning och alltså valt att tacka nej. Det viktigaste för oss är våra gäster och personal känner sig trygga när de bor och arbetar hos oss.

Källa:
SD inte längre välkomna – av säkerhetsskäl


  • Publicerad:
    2017-02-02 16:30