POLITIK. Moderaterna har tackat ja till Sverigedemokraternas inbjudan till möte. Det är ännu inte bestämt när mötet ska äga rum eller vad som ska diskuteras.

Jimmie Åkesson och Anna Kinberg Batra.

Jimmie Åkesson och Anna Kinberg Batra.

Tidigare under fredagen kom rapporten att ett möte mellan Sverigedemokraterna och Moderaterna kommer att äga rum inom den närmsta tiden. Kontaktförbudet med SD har därmed upphävts från Moderaternas sida.

— Det stämmer. Det kommer att hållas på tjänstemannanivå, inom kort. Det är inte bestämt vem, eller tidpunkt. Men det blir inte Anna Kinberg Batra eller Tomas Tobé, säger Moderaternas pressekreterare Niklas Gillström.

Det är ännu inte bestämt vad som kommer att avhandlas under mötet. Men enligt Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra kommer man inte att förhandla om regeringssamarbetet eller budgeten och inte heller kompromissa med partiets ideal.

Syftet med mötet uppges istället vara att lägga fram en gemensam alliansbudget med SD:s stöd för att på så sätt fälla den rödgröna regeringen. De övriga tre allianspartierna är dock skeptiska till att förhandla med SD.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson säger att han är beredd att stödja en gemensam alliansbudget men att han också vill ha inflytande över hur den nya regeringen ska se ut och dels hur politiken ska formas.

Källa:
Moderaterna tackar ja till möte med SD


  • Publicerad:
    2017-01-27 22:05