Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Jimmie Åkessons resa till maktens korridorer

Har skickligt utmanövrerat både inre och yttre motståndare i snart 30 år Simon Holmqvist skriver om SD:s machiavelliske partiledare.

Kristdemokrat stoppade borgerligt maktövertagande i Södertälje

Högern skulle ta makten i kommunen Fälldes av ensam kristdemokrat.

Moderat vill åtala Annie Lööf för avtalsbrott

POLITIK. Annie Lööf gick till val på att avsätta Stefan Löfven och rösta fram Ulf Kristersson som statsminister för en borgerlig regering. Att hon nu gör tvärtom bör anses vara ett grovt avtalsbrott, skriver den unga moderaten Josefin Wicklund i en debattartikel.

Alliansen dödförklaras av M och KD

INRIKES. Efter dagens uppgörelse mellan S, MP, L och C dödförklaras Alliansen av Moderaterna och Kristdemokraterna.

Jimmie Åkesson svarar på DÖ 2.0-ryktet: “Inte rimligt släppa fram Kristersson”

INRIKES. Jimmie Åkesson har svarat på ryktet om att ett ”DÖ 2.0” är på väg genom att säga att det inte är rimligt att släppa fram en statsminister som ”försöker förhindra att SD-väljarna får inflytande”.

Kristersson slår tillbaka mot Lööf – stänger dörren för blocköverskridande samarbeten

POLITIK. I ett långt inlägg kommenterar Ulf Kristersson (M) dagens besked från Annie Lööf (C), som innebär att han kommer att förlora morgondagens statsministeromröstning. Han skriver att han är frustrerad över situationen och stänger samtidigt dörren för Lööfs planer om blocköverskridande samarbeten.

Liberalerna vägrar gripa makten med stöd av SD – kan rösta ner borgerligt regeringsförslag

INRIKES. Liberalernas partiledare Jan Björklund meddelade under en presskonferens idag att han kommer rösta nej till ett regeringsförslag bestående av Moderaterna och Kristdemokraterna.

Efter decennier av utfrysning – Alliansen öppnar för SD-samarbete

VALÅR. Inför valet den 9 september tar Alliansen steg mot att normalisera relationen med SD.

Miljöpartiet kan tänka sig att regera tillsammans med Alliansen

VALÅR. Under onsdagen öppnade Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin för en blocköverskridande regering efter valet för att stänga ute Sverigedemokraterna.

Kristersson: ”En alliansregering kommer sikta på ett fullt Natomedlemskap”

INRIKES. Ulf Kristersson (M) sade nyligen att en alliansregering under hans styre kommer ha ett mål om ett fullt medlemskap i Nato.

Toppar inom Liberalerna vill lämna Alliansen

POLITIK. Liberalerna Mathias Sundin och Per-Åke Fredriksson öppnar upp för att stödja en socialdemokratisk regering inför valet 2018 och därmed lämna Alliansen.

Var tredje alliansväljare vill bli av med Kinberg Batra

INRIKES. Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra stöter på stort motstånd både inom sitt parti och den högerliberala Alliansen.

Löfven hotar med extraval

INRIKES. Sveriges statsminister Stefan Löfven säger sig vara beredd att utlysa extraval om de rödgröna och allianspartierna inte lyckas enas om budgeten. Löfven hoppas nu kunna förhandla sig fram till en lösning, med samtliga partier utom SD.

M har tackat ja till möte med SD

POLITIK. Moderaterna har tackat ja till Sverigedemokraternas inbjudan till möte. Det är ännu inte bestämt när mötet ska äga rum eller vad som ska diskuteras.

SD beredda att stötta M-regering utan att förhandla om budgeten

POLITIK. Sverigedemokraterna är beredda att släppa fram en M-regering med Anna Kinberg Batra som statsminister utan att ens få vara med i budgetförhandlingarna. Det enda kravet SD ställer är att den restriktiva asyllagen blir permanent samt skärpta straff och mer pengar till rättsväsendet.

Sextimmarsdag resulterade i färre sjukskrivningar

GÖTEBORG. På Svartedalens äldreboende i Göteborg har man sedan februari 2015 låtit sina anställda arbeta sextimmarsdagar med bibehållen heltidslön. Resultaten blev färre sjukskrivningar och fler aktiviteter för de äldre.

Alliansen ställer upp i valet år 2018 tillsammans

INRIKES. Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet kommer år 2018 återigen gå till val som Alliansen med ett gemensamt valmanifest. Det gick partisekreterarna ut med på DN Debatt.

Det blir inga gränskontroller – ännu

INRIKES. Det har kommit nya uppgifter från regeringen angående de tillfälliga gränskontrollerna. Regeringen och Alliansen har inte kommit överens och gränskontroller kommer därför inte införas.