INRIKES. Jimmie Åkesson har svarat på ryktet om att ett ”DÖ 2.0” är på väg genom att säga att det inte är rimligt att släppa fram en statsminister som ”försöker förhindra att SD-väljarna får inflytande”.

Ekot rapporterade under gårdagen om att de hade uppgifter på att Alliansen planerar ett ”DÖ 2.0” för att hålla ihop borgerligheten och utestänga SD från inflytande. Något som Jimmie Åkesson kommenterat på Facebook.

Där skriver SD-ledaren att det inte är rimligt för partiet att släppa fram en statsminister – som till exempel Moderaternas Ulf Kristersson vilka de tidigare aviserat att de kommer att stödja – ifall denne ”aktivt avser förhindra att SD-väljarna får inflytande”.

”Vi är beredda att samtala, förhandla och kompromissa. Vi är beredda att ta ansvar för Sverige. Vårt huvudfokus är dock att ge de mer än en miljon människor som röstat på Sverigedemokraterna största möjliga inflytande över samhällsutvecklingen. Det styr hur vi trycker i kommande statsministeromröstningar” fortsätter Åkesson.

Hur den ”konservativa” Alliansfalangen med M och KD kommer att göra för att övertala den vänsterliberala diton med C och L återstår att se. Detsamma gäller hur SD i så fall kommer att ställa sig till Ulf Kristersson som statsministerkandidat.

Källa:
Jimmie Åkessons Facebook


  • Publicerad:
    2019-01-09 07:30