INRIKES. Liberalernas partiledare Jan Björklund meddelade under en presskonferens idag att han kommer rösta nej till ett regeringsförslag bestående av Moderaterna och Kristdemokraterna.

Under en presskonferens som hölls idag meddelade Liberalernas partiledare Jan Björklund att man kommer rösta nej till en moderatregering och en regering bestående av Moderaterna och Kristdemokraterna, detta eftersom en sådan regering skulle vara beroende av stöd från Sverigedemokraterna.

— Vi har hela tiden varit tydliga. Vi kommer inte sitta i en regering som i slutändan erfordrar samarbete med Sverigedemokraterna. Det krävs nämligen att man vinner omröstningar i riksdagen och då måste man samarbeta med SD. Så svaret är entydigt nej. Vi kommer inte sätta oss i en sådan regering, sade Björklund.

Jan Björklund lade under presskonferensen fram tre egna förslag, varav ett var en koalitionsregering mellan Alliansen och Socialdemokraterna. Det andra förslaget var en regering med Moderaterna och Socialdemokraterna och det tredje alternativet en regering med Alliansen och Miljöpartiet.

— Är det ingen som ruckar på sig kommer Sverige gå till nyval, svarade Björklund på en fråga om hur realistiska hans förslag är.

Björklund menar även att Alliansen kan splittras:

— Det kan sluta på ett sätt som gör att Alliansen inte håller samman, men det vill jag inte.

Källa:

Björklund: Kan sluta med att Alliansen spricker


  • Publicerad:
    2018-10-13 16:25