Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Jan Björklund anställs av Försvarsmakten

INRIKES. Den liberale före detta partiledaren Jan Björklund har återigen blivit anställd av Försvarsmakten.

Jan Björklund och Jimmie Åkesson åker på gemensam “debatturné”

POLITIK. Under en pressträff framträdde partiledarna Jan Björklund (L) och Jimmie Åkesson (SD) tillsammans och meddelade att man kommer att åka på en gemensam debatturné under EU-valrörelsen. Samtidigt meddelar Alexander Bard att han kommer att debattera Gustav Kasselstrand (AfS) i Stockholm den 24 maj.

Afrikan favorittippad som Björklunds efterträdare: “Kan utmana Annie Lööf”

INRIKES. Källor inom Liberalerna pekar ut afrikanskan Nyamko Sabuni som den mest troliga efterträdaren efter Jan Björklund. Partiet tror nämligen att hon är den enda som kan utmana Annie Lööf (C) om dominansen i svensk så kallad mittenpolitik.

Jan Björklund (L) avgår: “Vore omdömeslöst att sitta kvar”

INRIKES. Under en presskonferens på måndagen meddelar Jan Björklund att han efter tolv år som partiledare för Liberalerna avgår. Han kommer alltså inte att ställa upp för omval under året.

Uppgifter: Alliansen förhandlar om nytt DÖ för att stänga ute SD

INRIKES. Alliansen uppges förhandla inbördes om hur förhållningssättet gentemot Sverigedemokraterna ska se ut.

Jan Björklund mildrar anti-SD-ståndpunkt

INRIKES. Jan Björklund säger att han inte helt utesluter en M+KD-regering.

Väljarna skyller riksdagskaoset på Annie Lööf – men straffar Liberalerna

OPINION. Enligt nya opinionsundersökningar har väljarna reagerat på riksdagspartiernas oförmåga att bilda regering. I en SVT/Novus-undersökning hamnar Liberalerna under riksdagsspärren, samtidigt som en Aftonbladet/Inizio-undersökning visar att hälften av de tillfrågade anser att Centerpartiet bär skulden för kaoset.

Jan Björklund: “Ge Annie Lööf sonderingsuppdraget”

INRIKES. Efter att ha träffat talmannen säger Jan Björklund (L) att han vill att Annie Lööf (C) ska få sonderingsuppdrag som statsministerkandidat.

Liberalerna vägrar gripa makten med stöd av SD – kan rösta ner borgerligt regeringsförslag

INRIKES. Liberalernas partiledare Jan Björklund meddelade under en presskonferens idag att han kommer rösta nej till ett regeringsförslag bestående av Moderaterna och Kristdemokraterna.

Liberaler vill utvisa hedersbrottslingar

VALÅR. Gruppvåldtäkter, mord och gängkrig är brott som många förknippar med mångkulturen. Men om liberalerna får bestämma är det hedersbrottslighet som bör leda till automatiskt utvisning. Detta var budskapet när Jan Björklund sommartalade i Malmö.

Jan Björklund vill bjuda in SD till samtal

POLITIK. Liberalernas partiledare Jan Björklund anser att statsminister Stefan Löfven även bör bjuda in Sverigedemokraterna till blocköverskridande samtal. Vilket han menar kan motverka SD:s så kallade martyrställning.