INRIKES. Ulf Kristersson (M) sade nyligen att en alliansregering under hans styre kommer ha ett mål om ett fullt medlemskap i Nato.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson sade nyligen i sitt tal på Folk och försvars rikskonferens om försvarsfrågor att han är ”övertygad om att ett medlemskap i Nato bara är en tidsfråga”. Han sade även att en alliansregering under hans styre kommer att ha ”ett fullt medlemskap i Nato som uttalat mål”.

— Bredden av röster för ett Natomedlemskap ökar, liksom insikten om Natos betydelse för Sverige, sade Kristersson och fortsatte:

— I dag lever vi lite i ett mittemellanland, vi samarbetar på alla möjliga sätt, vi samövar och många svenskar räknar uppenbart med Natostöd om någon skulle hända. Men vi är inte medlemmar och kan inte räkna med det.

Vidare sade Kristersson även att den nuvarande regeringen inte borde utesluta ett medlemskap i Nato, utan istället börja beskriva det som ”en möjlighet”. Detta då han anser att en sådan linje både vore ”säkerhetspolitisk viktig” och ”ärlig”.

Häromåret gick två svenska forskare ut och varnade för att ett svenskt Natomedlemskap endast skulle dra in Sverige i en större konflikt och istället äventyra landets säkerhet. Detta är någonting som Kristersson inte verkar ha i åtanke, och huruvida det svenska folket kommer att ha någonting att säga till om gällande deras planer med Nato framgår ej.

Källa:
”Alliansregering ska driva Natomedlemskap”


  • Publicerad:
    2018-01-16 06:00