SVERIGE. Tidigare under veckan i SVT Aktuellt meddelade Moderat-ledaren Ulf Kristersson att den grova brottsligheten och våldtäkterna i Sverige är ”här för att stanna”.

Det var i SVT Aktuellt tidigare under veckan som Moderaternas partiledare Ulf Kristersson meddelade en dyster framtid i Sverige när han sa att den grova brottsligheten och våldtäkter i landet är ”här för att stanna”.

— Den grova brottsligheten och våldtäktsproblematiken är här för att stanna, sa han.

Moderat-ledaren proklamerade dock att han tar situationen på allvar och att han minsann inte tänker lägga sig platt för brottsligheten i landet.

Uttalandet ledde till att justitieminister Morgan Johansson (S) anklagade den förra Alliansregeringen för att de ska ha gjort för lite för att stoppa den ökade brottsligheten och att de bland annat utbildade alldeles för få poliser. Kristersson replikerade då med att säga:

— Jag tycker den här diskussionen börjar bli lite tjatig. Varje gång man pratar med den här regeringen så handlar alla nuvarande problem om vad som skedde eller inte skedde för flera år sen. Jag tycker det är oseriöst. Det är de senaste två åren som vi sett en dramatisk ökning. Det är många problem som är mycket större idag än vad de var för två, tre, fyra, fem år sedan.

Ulf Kristersson hävdade i sändningen att om han skulle ha makten så skulle han att sätta in ”enorma resurser för att stoppa brottsligheten”.

Källa:
Aktuellt Tis 16 jan 21.00


  • Publicerad:
    2018-01-19 06:00