INRIKES. Göteborgspolisen har inga problem med att satsa gigantiska resurser på att försöka hindra Nordiska motståndsrörelsen. Detta samtidigt som de har 150 olösta våldtäktsärenden på sitt bord.

Göteborgspolisen har de senaste månaderna skapat rubriker efter att ha använt sig av enorma resurser för att trakassera oppositionella Nordiska motståndsrörelsen. Bland annat har de gått till våldsamma attacker mot organisationens aktivister samt med brutalt våld hindrat en grundlagsskyddad demonstration.

Göteborgspolisen har närmast oändliga resurser till att trakassera politiskt oliktänkande samtidigt som våldtäktsärenden läggs på hög.

Göteborgspolisens resurskrävande trakasserier hamnar nu i ännu sämre dager efter att det uppdagats att det finns runt hela 150 olösta våldtäktsärenden i området. De har även kritiserats för att få fall utreds samt att endast 12 procent av våldtäktsutredningarna leder till åtal. P4 Göteborg som skrivit om polisens misslyckande menar vagt att sexbrottsutredningarna fått stå tillbaka för ”till exempel gängkriminaliteten”.

Göteborgspolisens kontroversielle chef Erik Nord svarar på kritiken genom att säga att de ”ska bli bättre”:

— Vi har varit uppe i 20 procent och det är det första målet vi ska ha. Vi ska inte sätta några specifika mål, men vi ska bli bättre, menar Nord.

Exakt hur många fler verkliga brott som skulle kunna utredas ifall trakasserierna mot politiskt oliktänkande upphörde är oklart.

Källa:
Våldtäkter ska utredas snabbare


  • Publicerad:
    2017-12-01 18:05