LÖGNPRESSEN. Åklagare Jonas Martinsson har väckt åtal mot 17 personer som deltog på Nordiska motståndsrörelsens tillståndsgivna demonstration i Göteborg förra året. Tack vare det orwellianska åtalet som rör ”hets mot folkgrupp” och våldsamt upplopp väljer den judiska tidningen Expressen att hänga ut de misstänkta med namn och bild.

Det var den 30 september förra året som Nordiska motståndsrörelsen under en tillståndsgiven demonstration manifesterade under parollen ”Revoltera mot förbrytarna!”. Många av de förbrytare som man ville manifestera emot arbetar på den judiskägda kvällstidningen Expressen.

Expressen väljer nu att hänga ut 17 personer som deltog i demonstrationen och som nu ingår i ett unikt och orwellianskt åtal som leds av åklagaren Jonas Martinsson. Martinsson försöker att skapa praxis genom att åtala dessa individer för ett kollektivt beteende som enligt honom gör att vissa gjort sig skyldiga för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”, andra för våldsamt upplopp och ytterligare vissa för både och.

Åtalet bygger på en orwelliansk tanke om att handlingar som i sig är helt legala förvandlas till brottsliga handlingar tack vare att de sker i samband med att andra personer samtidigt agerar på ett visst sätt.

Åklagare Martinssons idéer om åsiktsbrott påminner därmed om det resonemang som Storgöteborgs polischef Erik Nord förde inför Göteborgsdemonstrationen.

I sin stämningsansökan skriver Martinsson att deltagarna i demonstrationen agerade på ett sätt som ”ett tydligt förknippande med nationalsocialistiska rörelser under 1930- och 1940-talen och därmed med idéer om rasöverlägsenhet och rashat samt en allmän nedvärdering av andra folkgrupper än främst den nordiska” – ett resonemang som även återkommer i Justitiekanslerns rekordåtal mot Nordfronts tidigare ansvarige utgivare Emanuel Lärkestål.

Åklagaren menar vidare att det kollektiva agerande försvårades av att Fredrik Vejdeland höll ett tal som pekade ut makteliten som kriminell, något som han alltså menar ska vara förbjudet i Sverige.

”Fredrik Vejdeland har hållit ett tal i samband med demonstrationen där dessa personer pekas ut som ansvariga för folkförräderi och folkmord mot det nordiska folket på grund av ’massinvandringen'”, skriver åklagaren.

Källa:
JUST NU: 17 nazister åtalas i unikt mål


  • Publicerad:
    2018-10-04 14:00