ALTERNATIVMEDIA. Me Ne Frego uppmärksammade i sitt näst senaste avsnitt hur en vänstertidning uppviglar mot den kommande nationella demonstrationen i Göteborg.

11 minuter in börjar diskussionen om den uppviglande artikeln.

Jonas De Geer och Frodi Midjord uppmärksammade nyligen i sin podd Me Ne Frego en artikel i den vänsterextrema publikationen Fria Tidningen.

Artikeln som diskuteras är författad av den vänsterextrema akademikern Patricia Lorenzoni som uppviglar sina meningsfränder till att med olika ”strategier” störa Nordiska motståndsrörelsens kommande demonstration i Göteborg.

Patricia Lorenzoni arbetar bland annat på Göteborgs universitet.

I artikeln använder Lorenzoni slagordet ”antifascism är självförsvar”, en slogan som brukar användas för att motivera våld mot nationalister och människor med andra för vänstern misshagliga åsikter.

Den så kallade antifascistiska verksamheten i Sverige består idag främst av hot och trakasserier riktade mot ensamstående nationella kvinnor. Antifascisterna appellerar också till kapitalisters profitbegär genom att försöka förmå arbetsgivare att avskeda nationella aktivister som skulle kunna bli en PR-mässig och ekonomisk förlust för företagen om den liberala pressen startar ett drev mot företaget.

Lorenzoni beklagar sig vidare i artikeln över att polischef Erik Nord helt korrekt konstaterar att det är vänsterextremisterna och inte Motståndsrörelsen som förväntas orsaka ordningsstörningar i Göteborg. Istället verkar Lorenzoni vilja göra gällande att den nationella demonstrationen oprovocerat skulle börja misshandla personer av invandrarbakgrund i Göteborg om inte maskerade vänsterextremister går ut på gatorna och bråkar med polisen.


  • Publicerad:
    2017-09-05 14:00