GÖTEBORG. Polischefen Erik Nord står fast vid att mötesfriheten för Motståndsrörelsen inte kommer inskränkas. Dessutom så säger han att parollen inte är olaglig, något som media velat få det till.

Erik Nord

Nyligen inskränktes mötesfriheten för Nordiska motståndsrörelsen i Norge och för en nationalistisk demonstration i Charlottesville, USA. Båda demonstrationerna hölls i alla fall, men demonstrationen i Charlottesville urartade.

Inför demonstrationen i Göteborg den 30 september har polischefen i Storgöteborg, Erik Nord, anammat en helt annan inställning: Extremvänstern ska inte få diktera villkoren.

– Vi kan inte avslå deras ansökan och skylla på att det blir så bråkigt när högerextrema demonstrerar. Då skulle vi ha nekat de afghanska ungdomarna som blev attackerade av högerextrema vid Mynttorget i Stockholm för någon vecka sedan. Man ska göra sitt yttersta som polis för att alla ska få yttrandefrihet, säger Nord till SVT.

Systemtrogna medier har även retat sig på Motståndsrörelsens paroll: Revoltera mot förbrytarna. I Motståndsrörelsens artikel som förklarar parollen utpekas mainstream-media som systemets propagandaapparat som mörklägger de förödande konsekvenserna av den massinvandring de propagerar för. Detta är emellertid ingen olaglig paroll som propagandaapparaten vill få det till, menar Nord.

– Om det konkreta hotet med att revoltera mot samhällsordningen är en uppmaning till fysiskt våld kan man göra sig skyldig till uppvigling. Men vill de gå tillsammans och bara demonstrera så är det inte det, säger Nord.

Erik Nord uttalade sig i veckan om att det inte är Motståndsrörelsen som stör ordningen utan vänsterextremister som gör det.

Källa:
NMR uppmanar till revolt mot politiker och journalister


  • Publicerad:
    2017-08-23 09:30