Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Intervju med deltagare från Charlottesville: “Trots allt våld kunde de varken tysta eller döda oss”

Av Simon Holmqvist, 2017-08-23
simon.holmqvist@nordfront.se

INTERVJU. Nordfront har intervjuat en av de ledande personerna i Traditionalist Worker Party som deltog under demonstrationen i Charlottesville.

”Ni kommer inte att ersätta oss”, var en paroll som hördes från de vita nationalister som slöt samman i Charlottesville den 12 augusti.

Lördagen den 12 augusti hölls vad som planerades som den största nationalistiska demonstrationen i USA på decennier. Parollen var Unite the Rightoch platsen var Charlottesville i Virginia, där myndigheter planerar att riva en staty av general Robert E. Lee, som i allt väsentligt kan ses som ett led i att förneka vita amerikaner deras historia.

Eventet kom att gå till historien, då den tillståndsgivna demonstrationen knappt hunnit börja när Virginias guvernör utlyste undantagstillstånd, med besked om att deltagarna skulle skingras – vilket ledde till kaos, slagsmål och i slutändan att en person dog när en personbil körde rakt in i en grupp motdemonstranter.

Demonstrationsdeltagarna vägrade att låta myndigheter ta ned statyn föreställande krigshjälten Robert E Lee i Charlottesville.

I efterhand har många starkt ifrågasatt beteendet hos Charlottesvilles myndigheter, då man menar att polisen arbetade utifrån att skapa kaos för att på så sätt få en möjlighet att stänga ned demonstrationen.

Själva händelsen har också lett till en enorm hetskampanj från etablissemanget, där även politiker och opinionsbildare som kan tänkas sympatisera med demonstrationsdeltagarnas agenda har tävlat i att ta avstånd. Dessutom har ett stort antal nationalistiska initiativ och Alt right-personligheter fått sina hemsidor och konton på diverse webbaserade tjänster nedstängda – en internationell, koordinerad och elektronisk attack mot dissidenter av ett slag som världen aldrig tidigare har skådat och som dessutom fortfarande tycks pågå.

LÄS ÄVEN: Den stora nedstängningen

Nordfront har talat med Gunther, som är en av de ledande personerna i Tradionalist Worker Party (TWP), en amerikansk organisation som beskriver sig som nationalsocialister, dedikerade i kampen för Tro, Familj och Folk.

Hej Gunther! Kan du berätta lite om dig själv, din roll i Traditionalist Worker Party och din historia i rörelsen?

Hej! Jag heter alltså Gunther och är generaladjutant åt Traditionalist Worker Partys ordförande Matthew Heimbach. Jag bistår ordföranden på många sätt vad gäller logistik och har en ledande roll i den operativa verksamheten, under ledning av ordförande Heimbach och kommendör Cesar Hess. Jag blev rasligt medveten för fem år sedan, då jag var 16 år gammal, och dedikerad nationalsocialist för tre år sedan. Jag har alltid varit stolt över mitt utpräglat tyska arv. Detta fick mig också att förkasta den antivita tanken bakom idéer som mångfald och jämställdhet, och därmed också vakna upp.

Traditionalist Worker Party kämpar för Tro, Familj och Folk och bidrog bland annat med säkerhet under Charlottesville i paraplyorganisationen The Nationalist Front.

Hur kom det sig att TWP beslutade sig att delta i Unite the Right?

TWP och The Nationalist Front (NF), vilket även inkluderar Leauge of the South och National Socialist Movement (NSM), Confederate 28 och många andra kontaktades tidigt i egenskap av aktörer som organisatörerna ville ha med. I egenskap av att vara en del av den nationella rörelsen så har vi de mest dedikerade kämparna som är villiga att stå på barrikaderna för vår ideologi, som vi är redo att riskera liv och lem för i kampen för vårt folk.

Dessutom var Charlottesville ett avgörande tillfälle att visa att kompromisslöst försvar av pro-vita intressen inte kommer att låta sig tystas av korrupta politiker såsom Charlottesvilles borgmästare och kommunfullmäktige eller av våldsamma bolsjeviker och Black Lives Matter-terrorister som bär slagträn och eldkastare och som kastar syra och blekmedel.

Vi män från Traditionalist Workers Party, och NF som helhet, visade detta föredömligt som förtrupp i mycket av evenemangets förfarande. Vi beskyddade både oss själva och demonstrationsdeltagarna från den anarki som initierades av lokal- och statlig polis i deras försök att tysta våra röster.


Filmklipp som bland annat visar hur medlemmar från TWP hamnar i konfrontationer med fientliga krafter i Charlottesville.

Kvällen innan demonstrationen hölls en fackelmanifestation. Deltog ni på den också?

Vi deltog inte i fackelmanifestationen. Vi hade inget tillstånd, vilket innebär att polisen rent lagligt hade kunnat arrestera oss och frihetsberöva oss under ett dygn. Detta hade hindrat oss från att delta under demonstrationen dagen efter. Dessutom hade vi riskerat att våra fordon skulle vandaliseras till obrukbarhet, vilket hade skapat bekymmer inför morgondagens förberedelser.

Jag antar att det inte var en risk ni kunde ta, med tanke på att era män skulle delta i demonstrationens frontlinje?

Saker och ting såg mörkt ut innan NF anslöt sig, det kan man lugnt säga. Vår oro gällande vandalisering av våra fordon var dessutom inte utan grund, vilket sociala medier kunde vittna om. Vi kom att gå rakt in i ett event som flankerades av BLM-terrorister och bolsjeviker överallt. NF, tillsammans med diverse modiga individer från andra grupper såsom Identity Evropa höll stånd modigt ända tills de beordrades att skingras.

LÄS ÄVEN: Simon Lindberg: Amerika vaknar!?

Hur har efterspelet varit? Har ni fått någon positiv uppmärksamhet och nya rekryter, eller har det fått negativa konsekvenser?

TWP har fått mycket positiv respons från intresserade rekryter som beundrar vårt kompromisslösa försvar av oss själva och samtliga deltagare under demonstrationen.

Vad är din kritik, positiv eller negativ, till evenemanget rent generellt? Vad har man lärt sig?

Jag anser att det var en stor succé av många anledningar. De talmudiska krafterna i vår regering tvingades att visa sina kort. Samtidigt kunde inte de värsta elementen från Antifa, som exempelvis Showing Up For Racial Justice och BLM-terrorister, trots att de var beväpnade gatustridsvapen och dödliga projektiler innehållande saker som syra och blekmedel, varken tysta ned oss eller ta våra liv. Vi besegrade de främsta som de kunde frammana och skickade iväg dem på flykt att räddas av nationalgardet. Vi har lärt oss att vi måste träna mer än någonsin. Vi måste vara ännu bättre rustade nästa gång. Dessa människor har för avsikt att döda oss och utrota vårt folk och vid minsta tecken på motstånd har de visat att de är villiga att ta till ”Sydafrika-metoden” istället för det mer långsamma folkmord som sedan tidigare har varit planerat. Krigarna från TWP och NF är mer än redo.

För ett mer utförligt vittnesmål från Charlottesville rekommenderar Gunther en artikel som hans partikamrat Matt Parrot har skrivit. Läs den HÄR.

Traditionalist Worker Party och dess ledare Mathew Heimbach har också varit centrala i Charlottesvilles efterspel. Nordfront har bland annat skrivit om hur Heimbach kuppade en presskonferens som hölls efter de inledande häktningsförhandlingarna gentemot James Alex Fields Jr, mannen som misstänks ha kört in en bil i en folksamling med motdemonstranter.

LÄS ÄVEN: Intervju med Matthew Heimbach från Traditionalist Worker Party

Heimbach lyckades där få alla journalister att vända sig mot honom när han framförde kritik mot hur media vinklat händelserna till att den nationella rörelsen bär på skulden till att en person dog. Istället pekade Heimbach ut lokala myndigheter och polisen som ansvariga till kaoset som uppstod i Charlottesville.

Se aktionen nedan (börjar vid 35:35):

Heimbach deltog även i en minidokumentär som VICE News gjorde om Charlottesville, där han bland annat nämner Nordiska motståndsrörelsen som inspiration för hans organisation. Se minidokumentären nedan:

Intervju: Mikael Karlsson

Översättning och artikeltext: Simon Holmqvist


  • Publicerad:
    2017-08-23 21:47