CENSUR. Under helgen har Youtube vidtagit censuråtgärder gentemot Nordfronts engelskspråkiga radiosatsning Nordic Frontier.

Systemets virtuella hetsjakt gentemot dissidenter har nu lett Google till att ge sig på Nordfront via Youtube. Det hela började med att vår engelskspråkiga radiosatsning Nordic Frontier tidigare i veckan intervjuade Matthew Heimbach, som är ledare för det amerikanska partiet Traditionalist Worker Party. Intervjun behandlade bland annat hans inblandning i Charlottesville-demonstrationen, som de facto var startpunkten för etablissemangets kampanj för att avveckla yttrandefriheten på Internet.

Under gårdagen upptäckte Nordfront att avsnittet i fråga försetts med en varning om ”olämpligt eller stötande innehåll” och att flertalet av Youtubes normala funktioner saknas, såsom möjligheterna att kommentera, ”gilla” eller dela klippet.

Nordfront har talat med Andreas Johansson, som är ansvarig programledare för Nordic Frontier.

Hej Andreas, berätta vad som har hänt med Nordic Frontiers Youtubekanal och hur du upptäckte detta?

Vad som hänt är att ”ADL-effekten” har trätt i kraft på Youtube, något som skrevs om på Nordfront för ett tag sedan, nämligen att den judiska lobbygruppen Anti-Defamation League (ADL) har bjudits in som partner med Youtube för att censurera innehåll på sidan. Videos som berörs av detta får ett meddelande när man försöker ladda klippet, som förklarar att det har anmälts och att det kan innehålla stötande material. I praktiken betyder det att klippet i fråga blir nära till ”olistat” med borttagna kommentarer, tittarantal och antal gillningar. Det blir helt enkelt bara ett videoklipp som blir svårt att hitta och dela.

LÄS MER: Google anlitar ADL för att censurera YouTube

Detta var ju väntat, att det skulle drabbas oss till slut då man kan klassa vår pod som ganska kontroversiell i kosher-kretsar. Radio Nordfront har länge varit censurerat i många länder och vi har uppmuntrat folk att ta sig till Spreaker för att lyssna, så man man kan ta del av innehållet.

När märkte du att Google vidtagit denna åtgärd mot klippet?

Jag märkte det igår när jag skulle kolla kommentarerna på vårt senaste avsnitt på Youtube, Detta avsnitt hade rekordmånga lyssningar just innan den släcktes ned och då kan det ju tänkas att en och annan ideologisk motståndare också har hittat dit och anmält avsnittet. Uppenbart är åtminstone att det var intervjun med Heimbach som fick bägaren att koka över för Google.

LÄS MER: Den stora nedstängningen

Vilka konsekvenser får detta för Nordic Frontier?

Vi kommer att fortsätta med att uppmuntra våra lyssnare att lyssna genom Spreaker.com. Det är en bra plattform rent praktiskt och hittills så har vi inte haft några problem med dem. Och eftersom att (((SoundCloud))) och (((Youtube))) inte anser oss önskvärda, så är det väl lika bra att hitta egna vägar och satsa där det funkar.

Vi letar alltid efter nya alternativ där så kallat ”free speech” sägs gälla, men vi kommer väl att utmana detta påstående och se om ordet verkligen är fritt.

LÄS MER: Stor nedstängning av svenska poddar från Soundcloud!

Hur ser du på att just Nordic Frontier valts ut som objekt för censur av systemet?

Det var absolut ingen överraskning, det var bara en tidsfråga. Jag har tagit upp det på podden tidigare och det är verkligen något folk måste förstå: Internet är ingen plats där yttrandefriheten är orubblig. Varje domän ägs av privata aktörer och de bestämmer vad för information som får och inte får vara på nätet. Efter att sida efter sida med pro-vitt innehåll släcks ned kan man konstatera att dessa domäner ägs av väldigt få individer, som dessutom i många fall tillhör samma stam. Ungefär samma situation som med mainstreammedia.

I detta fall så är det ju solklart att Nordiska motståndsrörelsens budskap och ideologi står i motsats till Googles, som äger Youtube. Vår pod skulle nog med störta sannolikhet kallas ”antisemitisk” och ”hatisk” om de skulle beskriva den själva.

Vi ska se det som en bragd att vårt material var så mättat med sanning att den globalistiska makteliten var tvungen att lägga locket på, så vi kommer bara att fortsätta med det vi gör och dessutom göra det ännu bättre!

Lyssna på avsnittet som Google inte vill att du ska höra nedan:

Listen to ”Nordic Frontier #31: Matthew Heimbach and the Charlottesville Aftermath” on Spreaker.

Glöm inte att stödja Nordic Frontier och Nordfront Radios övriga satsningar. Du kan donera via Swish eller Bitcoin.

Swish-nummer: 1233882990
Bitcoins-plånbok: 1AJiMVvWvSc7eShqEvHa7mufkNne4CnhQa

Bitcoin-Profits3f2acbaa-c36c-44e1-9542-28436d34a695


  • Publicerad:
    2017-08-27 23:01