SYSTEMTRAKASSERIER. Se den spektakulära filmen där aktivisten Fredrik Kosonen slits ur en bil av polisen när han är på väg hem från jobbet.

Skärmdump från filmklippet när Fredrik Kosonen utsätts för politiska trakasserier.

Under fredagen publicerades ett filmklipp på Facebook, där man ser hur aktivisten Fredrik Kosonen, som är Näste 1:s områdeschef i Stockholm, slits ur en bil där han placerats av poliser som beslagtagit hans arbetsredskap.

Nordfront har varit i kontakt med Kosonen, som berättar mer om de uppseendeväckande politiska trakasserierna från Stockholmspolisen.

Hej Fredrik! Berätta från början om vad som hände igår?

Det var strax innan tre på fredagseftermiddagen och jag och mina kollegor, varav några också är organisationskramrater, var på väg hem från jobbet. Efter vägen hade polisen en rutinkontroll och så fort de fick syn på vår bil vid en rondell vände de om och följde efter oss.

Cirka 50 meter från vår arbetsplats stannades bilen och det var uppenbart att de hade full koll på vilka vi var.

På vilket sätt märktes det?

Fredrik Kosonen.

Jo, genom att det första som poliserna sa när de stannat bilen var nämligen att de hade för avsikt att gå igenom bilen och visitera oss.

Efter att de beslagtagit några av våra arbetsredskap, för min del gällde det exempelvis en mattkniv och en vanlig hantverkskniv, så kom en till patrull till platsen.

En polis ur den nya patrullen meddelade att de ville förhöra mig, varpå jag placerades i en civilbil.

Vad hände riktigt i bilen då?

Först och främst ville de att jag skulle legitimera mig. Eftersom jag redan hade legitimerat mig så tyckte jag att det var överflödigt och såg ingen anledning att göra det igen.

Jag svarade inte heller på några frågor utan satt bara helt tyst i baksätet.

Tror du att det var detta som retade poliserna?

Ja, de sa att ”säger du inget och vägrar legitimera dig så griper vi dig” och motiverade det med att de inte ”visste vem jag är” – trots att de alldeles uppenbart visste det redan innan jag ens legitimerat mig.

När jag insåg vart det var på väg så tog jag upp min telefon för att ringa min flickvän och då slet en polisman telefonen ur mina händer och meddelade att ”nu blir det handbojor”.

Det blev en hel del tumult i och med att jag vägrade låta mig bojas och då drog poliserna en plastpåse över mitt huvud.

Vad tänkte du när du fick plastpåsen över huvudet?

Att ”nu kommer de att mörda mig” och när jag försökte andas i panik fick jag ingen luft, trots att plastpåsen hade små hål för andning, eftersom den bara sögs fast mot ansiktet.

Efter att ha andats ut ett par gången släppte det dock och jag började åter kunna ta in syre.

Vad tror du syftet var med att sätta en sådan plastpåse över ditt huvud?

Förmodligen att skrämma eller förnedra.

Berätta vad som hände sen? Är du misstänkt för något brott?

Ja, de tog in mig till en polisstation, där de äntligen tog av plastpåsen. Där fick jag sedan klä av mig naken och tilldelades kriminalvårdens kläder.

Jag fick sedan vänta i sex timmar i en cell innan de förhörde mig och delgav mig misstanke om brott mot knivlagen och våldsamt motstånd.

Se filmen nedan:


  • Publicerad:
    2017-09-09 22:07