SYSTEMTRAKASSERIER. I samband med dagens framgångsrika demonstration i norska Kristiansand stoppades flera bilar med svenska aktivister vid norska gränsen. Några av dessa frihetsberövades och nu har en grupp från Näste 2 släppts.

Tidigare i morse fick Nordfront denna bild från bilen där Jimmy Andersson och Erik Wuttudal färdades. Strax efteråt bröts kontakten, som återupptogs vid 19:30 då aktivisterna släpptes ur polisens förvar. FOTO: Nordfront.se.

En bil med fyra personer från Näste 2, där bland annat nästeschef Jimmy Andersson och kampgruppschefen Erik Wuttudal befann sig, stoppades vid 07:30 i morse av norsk polis. Detta skedde i samband med att de körde av bilen från färjan i Horten.

På plats väntade fyra polisbilar som pekade ut och vinkade in bilen när den körde av färjan. Först begärde polisen legitimation av alla, för att sedan anhålla samtliga med misstanke om att de skulle genomföra en ”olovlig demonstration”.

Ytterligare en bild från gripandet. FOTO: Nordfront.se.

Nordfront har talat med Wuttudal som berättar att de blev försedda med handklovar och bortförda till Tønsberg. Där blev de muddrade och polisen beslagtog samtlig utrustning, inklusive alla fanor, flygblad, handskar och en telefon som använts för att filma gripandet.

— Endast kläderna på kroppen fick vi behålla, berättar Wuttudal.

Aktivisterna blev sedan placerade i en väldigt spartansk cell, innehållandes madrass, filt och toalett. Samtliga ska ha blivit förhörda och presenterade delgivningspapper om utvisning ur Norge. Wuttudal ska dock ha vägrat att skriva på delgivningen.

Klockan 19.30, med andra ord efter tolv timmar, släpptes alla fyra och har sedan dess kunnat bege sig hemåt.

Nordfront återkommer med mer information om frihetsberövade motståndsmän.


  • Publicerad:
    2017-07-29 21:25