MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Idag genomförde Motståndsrörelsen en lyckad demonstration i norska Kristiansand mot den dekadenta homolobbyn. Liveuppdatering avslutad

Knus homolobbyen!

Systemets försök att hindra Nordiska motståndsrörelsens kamp mot den subversiva och folkfientliga homolobbyn är förstås fruktlösa. Polisen drog som bekant tillbaka tillståndet i Fredrikstad och därför genomför man i skrivande stund en demonstration i Kristiansand.

Under gårdagskvällen och natten har norska polisen förstärkt gränsen till Sverige och stoppat flertalet bilar med misstänkta åsiktsbrottslingar. Enligt norsk media handlar det om så många som 14 personer som blivit omhändertagna. Nordfront kan bekräfta att en bil från Näste 2 stoppades direkt de klivit av färjan av tre polisbilar som ville ”inspektera” fanorna, då man menade att de kunde vara ”farlig last”.

I bilen befann sig sex personer från Näste 2. I skrivande stund ska samtliga fortfarande vara i polisens förvar.

Ytterligare en bil med fyra personer ska ha stoppats efter bron vid Svinesund strax efter klockan 21 igår kväll. I bilen befann sig fyra personer, varav två omhändertogs och två släpptes, varav de senare fick veta att de kommer att bli de första att gripas ifall de ertappas med att ha något samröre med Motståndsrörelsen eller någon demonstration i samband med deras vistelse i landet.

Bild som Nordfront hann få från en grupp aktivister tillhörande Näste 2, innan kontakten bröts med dem. FOTO: Nordfront.se.

Bild som Nordfront hann få från en grupp aktivister tillhörande Näste 2, innan kontakten bröts med dem. FOTO: Nordfront.se.

Bland de som inte kunnat kontaktas efter överfarten till Norge återfinns nästeschef Jimmy Andersson och Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg.

Detta stoppar förstås inte heller organisationen, som i skrivande stund befinner sig i Kristiansand för att vissa att det finns en kraft som står upp för sunda ideal och som är beredda att krossa homolobbyn!

Uppdatering 11:50

Uppdatering 12:00

Kristiansand centrum är nu intaget!

Det har redan börjat samlat ett stort mediauppbåd kring Motståndsrörelsen och inom kort kommer Motståndsrörelsens ledare i Norge, Haakon Forwald, att intervjuas av norsk statlig television.

Uppdatering 12:10

Norska TV2 har Motståndsrörelsens demonstration som huvudnyhet och konstaterar att den blivit flyttad till Kristiansand.

Över hela området försiggår en katt- och råtta lek mellan demonstranter, motdemonstranter från den vänsterextrema miljön och polisen”, skriver man och bekräftar därmed att Motståndsrörelsen tagit tillbaka rollen som huvudaktör under dagen. Detta efter att polisen inledningsvis drog tillbaka demonstrationstillståndet i Fredrikstad och samtidigt gav tillstånd till en dekadent vänsterextrem demonstration på samma plats.

Den norska säkerhetspolisen PST säger till TV2 att de ”följer utvecklingen spänt” och de är märkbart irriterade över att nationalsocialister återigen demonstrerar på norska gator och torg.

— Vi vill inte kommentera det som sker idag, men vi har koll på några av dessa högerextrema grupper och en del individer som vi är bekymrade över, säger PST:s presskontakt Martin Bernzen till TV2.

Uppdatering 12:25

Nordfront har intervjuat nästechefen Pär Sjögren och Motståndsrörelsens parlamentariske ledare Pär Öberg.

I övrigt går allt hittills lugnt till och aktivisterna delar ut flygblad till Kristiansandsborna.

Uppdatering 12:35

För er som sitter i Norge eller har möjlighet att surfa via ett norskt IP-nummer kan man se Tv2:s livesändning från Motståndsrörelsens aktion i Kristiansand HÄR.

Norsk lögnpress kommer också med fake news om att Motståndsrörelsen hade planerat att demonstrera i Fredrikstad idag, men att den norska säkerhetspolisen ska ha ”skrämt” aktivisterna till Kristiansand, rapporterar vår norska systersida Frihetskamp.

Nedan kommer en bild från Haakon Forwalds intervju med TV2. Vi letar efter ett möjligheter för personer i Sverige att ta del av intervjun redan nu och återkommer.

Uppdatering 12:55

HÄR kan man ta del av Forwalds intervju med norska TV2.

— Vår paroll är ”Krossa homolobbyn” och budskapet är att belysa problematiken runt homolobbyn och dens destruktiva inflytande på vårt folk, säger Forwald bland annat.

Uppdatering 13:05

Enligt Nordfronts utsända ska allt ha gått lugnt till, förutom en liten grupp yttrandefrihetshatare som dock inte ska ha gjort något större väsen av sig. Polisnärvaron ska dock ha varit enorm, likväl som det mediala intresset i Norge. Demonstrationen är förstasidesnyhet på samtliga av de större norska tidningarna.

Nu håller man på att packa ihop och bege sig tillbaka mot bilarna.

Uppdatering 13:15

I samband med att aktivisterna kom till platsen där bilarna stod parkerade har polisen stängt in alla och meddelat att samtliga personer och bilar ska visiteras innan man får tillåtelse att lämna området. Enligt Nordfronts utsända tar sig ingen någonstans utan visitation.

I samband med att man passerade en kyrkogård på väg tillbaka till bilarna ska ytterligare en person ha försökt attackera motståndsmännen, denna gång en kameraman.

Uppdatering 13:30

Förutom visitation vill polisen alltså se legitimation på samtliga personer som deltagit i Motståndsrörelsens demonstration mot homolobbyn. Ansvarig polis som gett order om åsiktsregistreringen kan tydligen dock endast nås via e-post.

Se Pär Öberg diskutera åsiktsregistreringen med en polisman nedan:

Uppdatering 13:50

Just nu pågår identifiering av samtliga deltagare. Enligt Nordfronts utsända har dock inga visitationer skett ännu. Tills vidare bjuder vi på en bild från själva demonstrationståget:

Knus homolobbyen!

Liveuppdatering avslutad

Nu har samtliga deltagare visat legitimation och därmed kunnat lämna området. Sammanlagt deltog uppemot 70 av Motståndsrörelsens aktivister i aktionen mot den dekadenta homolobbyn.

Nordfront avslutar därmed sin liverapportering från dagen, men kommer att återuppta den ifall något av vikt och värde händer. Vi har ännu inte fått någon information om de svenskar som blev icke-kontaktbara i samband med att de skulle passera den norska gränsen.

Nordfront tackar alla läsare som följt vår rapportering idag och lovar att fortsätta att granska folkfientlig dekadens i samhället, samt rapportera om Motståndsrörelsens kamp mot detsamma.

Glöm inte att du även kan följa utvecklingen i Kristiansand via vår Twitter och vår norska systersida Frihetskamp.


  • Publicerad:
    2017-07-29 12:05