PRESSMEDDELANDE. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen i Norge, Haakon Forwald, uttalar sig om den planerade demonstrationen i Fredrikstad.

Det har varit många turer angående vår demonstration i Fredrikstad den 29 juli. Ansökan om demonstrationstillstånd lämnades in ca en vecka innan 1 maj-demonstrationen i Falun och polisen gav sen ganska snabbt organisationen tillstånd för dagen. Planeringen av demonstrationen var i full gång och det hade lagts ner en hel del arbete när polisen plötsligt vände i ärendet och förbjöd demonstrationen.

Vi tog naturligtvis omedelbart kontakt med vår advokat och överklagade beslutet kring att förbjuda demonstrationen. Advokaten klargjorde dock för oss redan från början att en överklagan mest sannolikt inte skulle förändra något eftersom att polisen hade meddelat organisationen ”i sista sekund” i samband med att semestern inleddes. Det råder inga tvivel om att detta skedde avsiktligt från polisens sida.

Efter påtryckningar från vår advokat, offentlig kritik från välkända yttrandefrihetsexperter och för polisen negativ publicitet i internationell media har polisen lagt fram ett förslag om att vi ska ansöka om demonstrationstillstånd på ett nytt datum längre fram i år. Eftersom vi anser att det rent principiellt är fel att låta polisen diktera när vi ska demonstrera eller inte ser vi inte detta som ett alternativ. Om det ens kommer att sökas ett tillstånd nästa gång är något som kommer diskuteras internt. Vi anser oss i vilket fall, med eller utan polisens tillåtelse, ha stöd i grundlagen att få sprida vårt budskap.

Sympatisörer och andra som hade planerat att delta i demonstrationen avråder vi från att resa till Fredrikstad den 29 juli då de med all säkerhet kommer att bli gripna av polis. Istället uppmuntrar vi er alla att denna helg vara extra aktiva i de orter där ni bor och visa systemet att deras försök att tysta oss istället leder till att motståndet blir starkare!

Framtiden
Vi har flertalet spännande aktiviteter planerade i sommar och lovar därför våra medlemmar, aktivister och sympatisörer att det trots allt kommer bli en fortsatt innehållsrik sommar i kampens tecken.

Eftersom vårt val av paroll har utlöst ett sådant raseri bland våra fiender och att hela etablissemanget samlat sig i försvar för homolobbyn har det med all tydlighet visat sig att vi träffat en öm punkt och att vårt val därför var helt rätt. På grund av detta väljer vi därför att göra parollen – ”Krossa homolobbyn!” till tema för hela sommaren.

Angående demonstrationer kommer det garanterat fler tillfällen. Håll utkik på Nordiska motståndsrörelsens sidor Frihetskamp.net, Nordfront.se och Vastarinta.com.


  • Publicerad:
    2017-07-15 22:18