DEMONSTRATION. Homolobbyister, kommunister och den planerade motdemonstrationen i Fredrikstad får tillstånd av både polis och kommunen.

Polisen i Fredrikstad meddelade under fredagen att de valt att förbjuda Motståndsrörelsens demonstration i Fredrikstad den 29 juli. Detta då de hade fått indikationer på att arrangemanget kunde locka våldsamma meningsmotståndare som kunde skapa våldsamheter, skadegörelse, upplopp och liknande.

Den planerade motdemonstrationen, som skulle arrangeras av bland annat kommunen, kommunister, LHBT-aktivister och diverse homolobby-organisationer, har däremot fått beviljat tillstånd om att få demonstrera. Detta trots att organisationen de ska demonstrera emot har blivit nekade att demonstrera. Med andra ord: De våldsamma meningsmotståndarna, som poliser fruktar ska skapa oreda, får tillåtelse att demonstrera!

Arrangemanget, som går under täckmanteln av att vara en ”folkfest”, kommer naturligtvis att hållas på Stortorvet, platsen där Motståndsrörelsen ursprungligen ansökte om att få hålla sin demonstration.

Ingvild Endestad, ledare för Föreningen för köns- och sexualitetsmångfald (FRI), säger till NRK att hon har varit mycket orolig men att hon nu glädjer sig över ”folkfesten” i Fredrikstad.

Lokalledaren i Skeiv Ungdom, Kristoffer Mathisen, bekräftar att motdemonstrationen kommer att ske som planerat, även om Motståndsrörelsen förbjuds.

— Hatet och fördomarna försvinner inte även om nazisterna nekas att marschera.

På frågan om vad de kommer att göra om Motståndsrörelsen dyker upp, svarar Mathisen:

— Både polisen och vi måste vidta säkerhetsåtgärder. Kommer nazisterna, så kommer de. Om inte så har vi i alla fall varit förberedda.

Tidigare publicerad på Frihetskamp.net.

Källa:
Folkefest erstatter nazimarsj


  • Publicerad:
    2017-06-18 21:54