MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under söndagen slog den folkfientliga Stockholmspolisen till igen. Se det exklusiva bildmaterialet och läs vittnesskildringen från Nordfronts Mia Olsson.

Bild från Stockholmspolisens attack mot tre aktivister under söndagseftermiddagen. FOTO: Nordfront.se.

Just nu tycks en våldsupptrappning pågå gentemot Motståndsrörelsen från framförallt Stockholmspolisen. Senast i fredags utsattes Fredrik Kosonen, som är Näste 1:s områdeschef i Stockholm, för en oerhört brutal behandling av polisen i samband med att han försökte ta sig hem från sitt arbete.

Under söndagseftermiddagen skedde nästa attack i Stockholmsområdet. Denna skedde samband med att en grupp aktivister och medlemmar i Motståndsrörelsen var på väg hem från en fotbollsmatch och blev kontaktade av poliser som uppmanade dem att ”lägga av”. När man frågade exakt vad som menades inleddes en misshandel, där en av aktivisterna blev slagen i huvudet med batong så pass att blodvite uppstod.

Mia Olsson, som är nyhetsskribent på Nordfront, var med och lyckades fånga efterspelet på film. Hon blev också avtvingad filmen av polisen, trots att hon förklarade att hon var journalist och att polisen inte får eftersöka källskyddat material enligt Sveriges grundlag. Nästeschef Anders Rydberg deltog även i söndagens Radio Nordfront, där händelsen diskuterades.

Läs Mia Olssons vittnesskildring nedan:

Vi var ett par aktivister och medlemmar från Näste 1 som hade varit på fotbollsmatch mellan AIK och Hammarby och möttes upp efter matchen utanför arenan. Vi begav oss därefter tillsammans mot Blåsut tunnelbanestation. Utanför tunnelbanestation var polisnärvaron hög, både i form av civilpoliser, poliser i uniform samt en drös piketbussar. Vi stannade till utanför stationen, då det var kö och mycket folk som skulle in.

En av de våra sa plötsligt att han kände igen en av poliserna som stod uppradade bakom oss, och man såg tydligt att polisen kände igen honom då han följde hans minsta rörelse. Motståndsmannen stod och pratade och gestikulerade, när plötsligt samma polisman kommer fram och säger att motståndsmannen ska ”lägga av med det han håller på med”. När han då undrar vad polismannen syftar på, så rusar flertalet poliser fram mot oss med dragna batonger.

Tre av oss drogs iväg och blev nedtryckta på marken och en blev slagen i bakhuvudet med en batong samtidigt som resten av poliserna motade bort flera upprörda åskådare.

Folkmassan utanför tunnelbanestation reagerade på gripandena och det oprovocerade våldet. Många protesterade och ifrågasatte även polisens agerande. Polisen gick då iväg med motståndsmännen till en piketbuss som stod parkerad längre bort. Väl vid piketbussen kunde man höra hur en polis ringde in gripandet med orden ”Tre gripna, medlemmar i NMR!”

Sedan kom det fram en polis och slet mobilen ur handen på mig medan jag filmade och förklarade att han tänker beslagta den som ”bevismaterial”, varpå han stängde av filmandet. Jag förklarade för honom att han inte har rätt att ta min mobiltelefon samt att jag har rätt att filma på allmän plats. Dessutom förklarade jag att jag är journalist åt en grundlagsskyddad tidning och att mobiltelefonen innehöll källskyddat material och att de därmed inte fick beslagta den. Efter mycket diskussion fram och tillbaka fick jag tillbaka min mobiltelefon, dock efter att de lagt över filmen på sin dator.

När jag sedan frågade vad de var gripna för fick jag bara till svar:

— Du vet varför.

Jag gav mig dock inte och frågade gång på gång, men fick samma svar. Till slut tröttnade polismannen på mig och sade:

— Du vet varför, vi vet att de är medlemmar i NMR och ja, det är yttrandefrihet i Sverige, men den gäller bara till en viss grad.

Polismannen uppmanade mig vidare att ”hålla mig borta” från dessa ”grabbar”, då de inte är något ”bra umgänge”. Han sade vidare att jag skulle försöka att ”prata dem tillrätta”.

Se filmklippet från Stockholmspolisens brutala attack nedan:

Är du trött på förbrytarna som försöker utrota vårt folk och samtidigt slå ned på alla som rakryggat försöker opponera sig mot vansinnet? Stanna då inte hemma den 30 september, då Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar i Göteborg under parollen ”Revoltera mot förbrytarna!”

LÄS MER: Revoltera.nu


  • Publicerad:
    2017-09-11 02:03