VECKANS FRÅGA. ’The Great Shut Down” tycks vara igång. Men attacken mot det fria ordet kommer inte leda till rörelsens död.

I dagarna har (((multinationella företag))) kraftigt begränsat nationellas yttrandefrihet på Internet. Det till synes koordinerade angreppet har kommit att kallas för The Great Shut Down, eller den stora nedstängningen.

Det var efter Charlottesville som systemet passade på att slå ner på yttrandefriheten på internet. Nationella sidor stängdes ner av Google, Cloudflare, Twitter, Discord och många fler aktörer. En första sammanfattning över den stora nedstängningen kan läsas här.

Nättidningen Dailystormer domännamn stängdes också ner, vilket är unikt och en särskilt brutal attack på det fria ordet. Då det judekapitalistiska systemet i princip har monopoliserat Internet är detta dock möjligt.

Nationella i Sverige har heller inte undsluppit den stora nedstängningen. Först ut var Motståndsrörelsen som fick ett av organisationens Paypal-konton nedstängt. Senare stängdes flera invandringskritiska poddar av från Soundscloud. Radio Nordfront stängdes av från Soundcloud förra året.

Nordfront ställde frågan till sina läsare vad de tror detta kommer innebär för rörelsen. 54 procent har svarat att rörelsen kommer växa ännu mer efter detta och 22 procent tror att det kommer ske en minskning på Internet men en ökning i verkligheten.

7 procent menar att detta påverka rörelsen varken positivt eller negativt. Sammanlagt 83 procent tror alltså att attacken på yttrandefriheten inte kommer få önskad effekt eller en motsatt sådan.

Utöver detta trodde 9 procent att rörelsen kommer minska eller dö ut.

I kommentarerna diskuterades till stor del vilka alternativ som finns på Internet och om möjligheterna att skapa egna plattformar för att inte vara beroende av systemet. Kerstin skrev vad åsiktsförtrycket kan leda till:

Attacker av denna typ mot grundvalarna för en demokrati, dvs yttandefrihet och åsiktsfrihet måste göra att många fler ser vad som händer och förstår. Det ser ju konstigt ut att predika åsiktsfrihet samtidigt som åsikter förbjuds.

Motståndsrörelsen är förmodligen den politiska rörelse i Sverige som har mest motiverade och engagerade medlemmar. Det blir svårt att tysta en sådan rörelse. Förtryck blir ett kvitto på att man är sanningen på spåret och blir nog snarare en sporre än ett hinder.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2017-08-28 10:40