CHARLOTTESVILLE. Nordiska motståndsrörelsen nämns av en av arrangörerna bakom den nationalistiska demonstrationen i Charlottesville som en inspirationskälla för de amerikanska nationalisterna.

VICE News har släppt en minidokumentär som skildrar händelserna kring Charlottesville. I dokumentären intervjuas flera kända nationalister, däribland Matthew Heimbach som är ledare för Traditionalist Workers Party och under gårdagen framgångsrikt kuppade en presskonferens i Charlottesville.

Heimbach var en av de som skulle tala på demonstrationen i Charlottesville i lördags och han nämner i VICE-dokumentären Nordiska motståndsrörelsen.

— Vi följer det europeiska exemplet från Gyllene gryning, Nordiska motståndsrörelsen och andra organisationer som ligger i framkant för den nationalistiska rörelsen i världen, svarade Heimbach när reportern frågade om vilka taktiker som använts när demonstrationen organiserades.

Expressen uppmärksammade igår Heimbachs uttalande och ondgjorde sig över hur svenska och amerikanska nationalister samverkar och utbyter idéer.

Vid en tidigare manifestation i Charlottesville hade en av amerikanerna med sig Motståndsrörelsens tyrrunefana, vilket Nordfront tidigare skrivit om.


  • Publicerad:
    2017-08-16 11:20