Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nationalister kapade häktningsförhandling mot utpekad Charlottesville-mördare

Av Redaktionen, 2017-08-15
redaktionen@nordfront.se

USA. Tidigare idag hölls häktningsförhandling mot James Alex Fields Jr., som misstänks för att medvetet ha kört in sin bil i en folkmassa med motdemonstranter under lördagens demonstration i amerikanska Charlottesville. Två nationalister tog fördel av medieuppbådet för att föra fram sitt budskap.

Under parollen ”Unite the Right” hade en stor grupp amerikanska nationalister fått tillstånd att demonstrera i Charlottesville i delstaten Virginia. Demonstrationen hade knappt hunnit sätta igång innan flera fysiska konfrontationer med våldsamma motdemonstranter bröt ut och ganska snart utlyste Virginias guvernör Terry McAuliffe ett undantagstillstånd i staden för att med hjälp av militärpolis stänga ned demonstrationen.

I kaoset som följde körde en personbil rakt in i en folksamling av motdemonstranter, vilket dödade en 32-årig kvinna och skadade 19 personer.

20-årige James Alex Fields Jr greps så småningom, misstänkt för dådet som av flertalet politiker har kallats för ett terrordåd.

Tidigare idag hölls en första domstolsförhandling mot Fields, vilket samlade ett stort medieuppbåd utanför rättegångssalen. Ruptley TV var där och livesände och i samband med att folk började lämna lokalen dök plötsligt Traditionalist Worker Partys ledare Mathew Heimbach upp, tillsammans med en kamrat.

Heimbach med kamrat började då att förklara för de församlade representanterna från lögnpressen att det var polisen och motdemonstranterna som såg till att situationen urartade. Bland annat pekade de ut det faktum att nationalisterna hade tillstånd att manifestera och att motdemonstranterna kom till platsen beväpnade med gatustridsvapen och att de därmed hade våldsamma intentioner redan från början.

Se aktionen nedan (börjar vid 35:35):


  • Publicerad:
    2017-08-15 23:30