UTRIKES. Efter kaoset under Alt Right-arrangemanget Unite the Right i Charlottesville riskerar den sociala media-profilen Tim Gionet, känd som ”Baked Alaska”, att bli blind efter att han fick någon form av syra sprejad i ögonen.

Det var i samband med Alt Right-rörelsen i USA skulle arrangera mötet Unite the Right i Charlottesville under lördagen som polisen i sista sekund drog in arrangörernas tillstånd att demonstrera och meddelade att mötet hade stoppats. Deltagarna tvingades då i mindre grupper ut på gatorna där de fick löpa gatlopp mellan vänsterextremister utan något som helst polisskydd.

En av dem som skadades i kaoset var Tim Gionet, känd som ”Baked Alaska” på Youtube och Twitter. Han filmade sig själv Youtube när han attackerades av en vänsterextremist som sprejade någon form av syra i ögonen på Gionet som fick föras till sjukhus. På sin Twitter skriver han:

Sjukhuset har skickat mig till akuten, jag fick höra att det finns en stor möjlighet att jag får permanenta ögonskador

I etablissemangets kamp att slå ner demonstrationen skadades 35 personer och tre personer avled. Under dagen ska en silverfärgad bil ha kört med hög hastighet in i en motdemonstration för att sedan snabbt backa därifrån. En person dog i samband med bilattacken och flera skadades och två dog i samband med att de flög en polishelikopter som kraschade.

Politiker i USA kallar redan händelsen för ett terrordåd, men president Donald Trump har fortfarande bara fördömt Charlottesville med generella ord om att våld från ”båda sidor” är fel.

Från Alt right-rörelsens sida har man dock utropat Charlottesville som en seger, då händelsen rönte enorm uppmärksamhet i amerikansk media, #charlottesville trendade som nummer ett på ameriansk Twitter och etablissemanget visade sin färg när man kände sig tvungna att utlysa undantagstillstånd för att stoppa nationalisterna.

Se Tim Gionets klipp nedanför:

Källa:
Tim Gionets Twitter


  • Publicerad:
    2017-08-14 12:00