MEDIA. Laura Loomer anklagar nu sin före detta arbetsgivare för att ha blåst sympatisörer på pengar.

Ezra Levant och Laura Loomer.

I måndags anklagade judinnan Laura Loomer sin stamfrände och tidigare arbetsgivare Ezra Levant för att ha blåst deras sympatisörer på pengar.

Konflikten har sitt ursprung i en insamling som Levant startade efter att Loomer gripits för att ha stört en teaterpjäs som uppviglade till mord på Donald Trump. Levant startade då en insamling för att täcka Loomers juridiska utgifter men när andra insamlingar startades började rykten på internet göra gällande att Loomer planerat att bli gripen i syfte att utnyttja det för att samla in pengar till sig själv. Bland annat påstods det att Loomer använde pengarna för att operera sina näsa så att den skulle se mer normal ut.

I måndags talade dock Loomer ut i en sändning på Baked Alaskas Youtube-konto. Enligt Loomer fick hon inga av pengarna som Ezra Levant samlade in och hennes arbetsgivare vägrade att gå ut och bekräfta detta för att bemöta ryktena.

Levant ska också ha tagit kontroll över en oberoende insamling som startades utan Loomers kännedom, uppger hon. Loomer menar att de enda pengarna Levant till slut betalade ut till henne var runt 2000$ för de juridiska kostnaderna och att allt överskott gick sedan i tysthet till Levants företag, trots att insamlingen skulle ha gett sken av att vara till stöd för Loomer.

Den här konflikten ska enligt Loomer vara anledningen till att hon lämnade Levants mediabolag The Rebel. Loomer är en av flera profilerade kvinnliga medarbetare som på kort tid lämnat The Rebel. Andra kända alt-light kvinnor som tidigare arbetat för det i Kanada baserade företaget är Faith Goldy och Lauren Southern.

Se inslaget nedan:

Diskussionen om Ezra Levant och Laura Loomers insamlingspengar äger rum i början av sändningen.


  • Publicerad:
    2018-01-24 17:35