YTTRANDEFRIHET. Den konservativa och libertarianska frilansjournalisten Lauren Southern har fått sitt konto på Patreon nedstängt efter hennes journalistiska arbete med att följa gruppen Defend Europes aktiviteter kring Medelhavet.

Patreon är en slags sajt där bland annat många Youtube-profiler kan skaffa ett konto för att lätt kunna ta emot donationer av sina följare. På Patreons egen hemsida beskriver man sajten på följande vis:

Vårt uppdrag? Åh, inget annat än att hjälpa varje skapare i världen uppnå en hållbar inkomst. Vi gör detta genom att bygga den bästa plattformen för skapare att tjäna pengar, driva sina kreativa företag och ansluta sig till de fans som är mest viktiga.

Vid en närmare koll på Patreons medarbetare visas en tydlig mångkulturell blandning upp och många med ett tydligt vänstervridet yttre.

Youtube-profilen och frilansjournalisten Lauren Southern är en av dem som haft ett konto på Patreon men som nu har fått kontot nedstängt efter att man anklagat henne får att syssla med aktiviteter som innebär ”förlust av liv”. Detta efter att Southern rapporterat om Defend Europes aktiviteter på Medelhavet som går ut på att rädda liv på havet men återbörda migranterna till Libyen.

Southern bemöter i denna video Patreons beslut:

Frilansjournalisten Tim Pool kommenterar också beslutet:

Källa:
Frilansjournalists Patreonkonto stängdes av – men vänsterextremister får hållas


  • Publicerad:
    2017-07-23 12:40