USA. Den amerikanske journalisten Tim Pool har kommit med ett nytt uttalande om Sverige där han nämner att han aldrig tänker återvända hit.

Den amerikanske journalisten Tim Pool blev mycket uppmärksammad tidigare i år då han besökte Sverige för få sin egen bild av det mångkulturella experimentet. Vilket bland annat slutade med att han och hans kamerateam fick fly efter att ha blivit attackerade i den ökända förorten Rinkeby

Efter sin resa kunde Pool också konstatera att ”svensk” media inte går att lita på efter att han blivit felciterad och felaktigt översatt i syfte att gynna deras egen vänsterliberala agenda. Han nämnde också att Sverige är ett ”socialt obekvämt” land med åsiktskorridor, politisk korrekthet och ett folk som inte törs säga sin mening av rädsla för repressalier.

Nu har Pool släppt ännu ett uttalande om Sverige efter att han hamnat i den statliga myndigheten Svenska Institutets åsiktsregister, bland över 12 000 andra Twitterkonton.

Att förvägra svenska medborgare med “fel åsikter” att delta i den offentliga debatten är inget annat än ett förtryck av sin egen befolkning fastslår Pool bland annat i uttalandet. Han nämner också att han själv blev skuggad av en representant från den svenska staten under sitt besök i Sverige som höll koll på hans aktiviteter i landet.

Pool avslutar med att säga att han aldrig mer kommer att besöka Sverige som han kallar ett väldigt, väldigt kusligt land.


  • Publicerad:
    2017-05-18 18:30